Subota, 22.04.2006.

OSNIVAčKA SKUPšTINA "HRVATSKOG BLOKA" U OTOKU

Danas poslije podne u 16,30 u Otoku najavljena je osnivačka skupština Hrvatskog bloka za općinu Otok. U velikoj općinskoj vijećnici uz članove, simpatizere stranačke prijatelje osnivanje stranačkog ogranka nazočit će predsjednik Hrvatskog bloka pokreta za modernu Hrvatsku Dr Ivić Pašalić.

DAN PLANETA ZEMLJE

Danas obilježavamo svjetski dan Planeta Zemlje. Povodom današnje svečanosti udruga izviđača Vitezovi borave na trodnevnim aktivnostima na lokalitetu Podi.
U vremenu trodnevnih aktivnosti izviđači će obići izvorišta rijeka Rude i Grab te evidentirati negativne pojave na lokalitetima sa naročitim naglaskom na zaštiti biljnog i životinjskog fonda, a istovremeno će obaviti i pošumljavanje na prostoru budućeg izviđačkog doma kod škole na Podima.

OBAVIJEST ZA UčENIKE O.š. IVANA LOVRIćA GLAVICE

Zbog sanacije školske zgrade u Glavicama do daljnjega nastava će se održavati u centralnoj školi u Sinju i to u poslijepodnevnom turnusu-izvjestila nas je ravnateljica Fatima čatipović. Prijevoz učenika organiziran je autobusima u pratnji učitelja. Polazak u Sinj od škole u Glavicama biti će u 13,45 , dok se dolazak u Glavice očekuje u 18 sati i 40 minuta kod škole.

BLAGOSLOV POLJA

Vjernici Hrvaca sutra obilježavaju blagoslov polja na Krimu. Tamošnji župnik Fra Frano Bilokapić najavljuje svetu misu i blagoslov polja u 11 sati. Poziva vjernike na svetkovinu na dobrobit kvalitete i uroda te rodnu godinu.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Sinjski umirovljenici sljedeći tjedan odlaze na jednodneni izlet na Plitvice. Raznoliki programa upotpunjen je razgledanjem prirodnih znamenitosti nacionalnog parka.
Inače do kraja tekuće godine umirovljenici će odlukom skupštine posjetiti još neke znamenite hrvatske gradove, a bilježe i druženje umirovljenika Dalmacije.


OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od ponedjeljka 24. do petka 28. travnja od 8 do 14 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području Općine Dicmo i to naselje Kraj, ćatipovići, Mršići i Serdarevići, u slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi za sljedeći dan.

IZLOžBA UDRUGE "SVITNJAK" UZ SPLITA U ZAGREBU

Udruga za produhovljavanje umjetnosti Svitnjak iz Splita organizira izložbu slika u Zagrebu. Među članovima izlagačima je i troje slikara iz Cetinske krajine. Izložba će biti otvorena 27.4. u Galeriji ''Zvonimir'', galeriji MORH-a.
Riječ je o prvoj hrvatskoj izložbi djela rađenih po teorijama boja Johanna Wolfganga Goethe i Rudolfa Steinera. 60-tak akvarela s raznim temama može se pogledati do 16. svibnja.

VRIJEME


Sunčano i toplo zadržat će se tijekom cijelog dana. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 stupnja Celzijeva.