Petak, 22.04.2005.

DAN PLANETA ZEMLJE

Danas se u Hrvatskoj , pod sloganom « Edukacija mladih za očuvanje okoliša «, obilježava Dan planeta Zemlje. Obilježavanje u Hrvatskoj počelo je 1990. godine, a u svijetu se taj dan obilježava od 1970. godine.
Sve škole na području našeg kraja obilježit će ovaj dan čišćenjem okoliša, sadnjom novih sadnica te ekološkim akcijama.

GODIšNJICA UTEMELJENJA I POSTOJANJA HDZ SINJ

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Sinj 23. travnja proslavlja 15. obljetnicu utemeljenja i postojanja stranke svečanom sjednicom koja će se održati u gradskom kinu u 11 sati. Obilježavanju će nazočiti predstavnici gradske vlasti, članovi, simpatizeri stranke i stranačke kolege iz susjednih gradova i općina. Očekuje se dolazak i visokih državnih dužnosnika, među koja je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. Dragan Primorac te Ivan Jarnjak.
Po završetku svečanosti ministar Primorac će otvoriti novoizgrađeni dio školske zgrade O.š. Ivana Lovrića

SPORT

Sportsko ribolovno društvo Cetina obavještava svoje članove kao i ostale ribiče kako će se u nedjelju 25. travnja otvoriti ribolov na šarana golaća i amura na ribnjaku Plana. Ribolov je dozvoljen od zore do sumraka, a love je dozvoljen samo jednim štapom.
Također obavještavaju i one koji su polagali ispit za ribiče da su stigle potvrde o položenom ispitu te se mogu predignuti u prostorijama društva od 9.30-12 sati.

VRIJEME

Prevladava pretežno sunčano vrijeme. Prema najavama meteorologa slično će se zadržati do kraja dana. Najviša dnevna temperatura između 11 i 16 stupnjeva.