Srijeda, 22.03.2017.

Sinj: Predstavljena knjiga ‘Heroji hrvatskog Domovinskog rata – svjedočanstva


U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sinj, pred 70-tak posjetitelja, u Alkarskim dvorima predstavljena je knjiga ‘Heroji hrvatskog Domovinskog rata – svjedočanstva’ autora povjesničara prof. dr. sc. Josipa Jurčevića.
U ime organizatora okupljene je pozdravio fra Mirko Marić zahvalivši autoru na njegovom predanom znanstvenom radu i posebno vrijednom bilježenju svjedočanstava hrvatskih heroja u Domovinskom ratu. Fra Mirko Marić istaknuo je da je istovremeno i sretan i tužan. Sretan što se ovoj sinjskoj promociji odazavalo dosta mladih, a tužan iz razloga što nije bilo većeg broja onih iz braniteljske populacije i predstavnika brojnih braniteljskih udruga.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

U četvrtak, 23. ožujka, u prostorijama sinjskog Crvenog križa održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akcija će se održavati u vremenu od 9 do 13 sati, a organizatori Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj i Klub navijača Hajduka ‘Torcida Cetinski kraj’ pozivaju sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Održan seminar ‘Osmišljavanje turističkog proizvoda u ruralnom turizmu’


Jučer je u hotelu ‘Sv. Mihovil’ s početkom u 10 sati održan seminar na temu ‘Osmišljavanje turističkog proizvoda u ruralnom turizmu’.
Na samom početku seminara sve nazočne su pozdravili Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joško Čogelja, pročelnik za kulturu i turizam Splitsko-dalmatinske županije, Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik, Dijana Katica, predsjednica Udruge ‘Klub članova Selo’ i Andriana Ivković, direktorica Turističke zajednice grada Trilja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR