Petak, 22.03.2013.

Najava sportskog vikenda

Pred nama je još jedan bogat i zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo...

Subota, 23. ožujka:
Nogomet
Kvalifikacije za EP, Gradski stadion Sinj: 15,00 sati: Španjolska - Belgija

Treća HNL, 19. kolo: 15,00 sati: Zagora - Hrvace

Prva županijska liga, 16. kolo: 15,00 sati: OSK - GOŠK

Druga županijska liga, 13. kolo: 15,00 sati: Tekstilac - Sloga (M)

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sutra prosvjed u Sinju

U organizaciji Hrvatske udruge sindikata sutra u 11 sati na sinjskoj Pijaci održati će se Javni prosvjed zbog teške gospodarsko-socijalne situacije i velikog broja nezaposlenih grada Sinja i Cetinske krajine. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obnavlja se drvored na Alkarskom

Grad Sinj u suradnji s VAD-om krenuo je u obnavljanje drvoreda kestena na Alkarskom trkalištu.
Djelatnici JKP Vodovod i čistoća u postojeći drvored jučer su posadili 10 sadnica, obujma 20 do 25 centimetara u vratu, za koje je Grad Sinj izdvojio oko 25 tisuća kuna.
'Stara stabla počela su propadati. Prošle godine jedno dotrajalo stablo smo posjekli i na njegovo mjesto posadili novo. Ove godine posadili smo deset novih stabala kestena unutar postojećeg drvoreda, s lijeve strane Alkarskog trkališta, na udaljenosti od 1,20 metara od ogradnog zida parkirališta. Stabla smo malo izmjestili, u skladu s planovima VAD-a i njihovim projektom postavljanja novih tribina', kazao nam je Marko Hrgović iz UO za gospodarstvo Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Milošević zatražio povratak članstva

Velibor Milošević, bivši predsjednik sinjskog SDP-a, dobio je dugogodišnji sudski spor protiv Slobodne Dalmacije, Jutarnjeg lista i Globusa. Temeljem pravomoćnih sudskih presuda, zatražio je od vrha stranke da mu se vrati članstvo koje mu je oduzeto 2006. godine. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Klokan' u OŠ Ivana Lovrića Sinj

Dana 21. ožujka 2013. održano je međunarodno matematičko natjecanje 'Klokan bez granica'. U isto vrijeme natjecanje je održano u preko 50 zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj se priključilo oko petsto osnovnih i srednjih škola među kojima je i Osnovna škola Ivana Lovrića u Sinju.
Natjecanju se priključilo čak 130 učenika naše škole raspoređenih po kategorijama od 2. do 8. razreda. Svaki učenik uz zadatke je dobio slatkiš i promotivne poklone, a rezultati i nagrade najboljima očekuju se početkom svibnja.

Moto igre-natjecanja 'Matematički klokan' je: bez selekcije, eliminacije i finala. Dakle, natjecanju može pristupiti svaki učenik bez obzira na predznanje i ocjenu iz matematike čime se matematika približava svima i omogućuje prevladavanje straha i predrasuda o matematici.

Na kraju, želim pohvaliti sve natjecatelje što su izdvojili svoj trud i vrijeme odazvavši se na ovo natjecanje. Nadam se da će im ono pomoći kako u školi, tako i u svakodnevnim životnim situacijama.

Pero Mihaljević, prof.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

DAN NARCISAKlub žena liječenih na dojci Sinj 7. godinu za redom organizira akciju Dan narcisa. Akcija će se na nacionalnoj razini 23. ožujka (subota) provesti u više od 45 gradova u Hrvatskoj. Nositelj akcije je Europa Donna, europski forum za borbu protiv raka dojke, čiji je član i Klub žena Sinj.

Prikupljanje cvijeća organizirano je za petak 22.3. na sinjskoj Pijaci. U vremenu od 16-20 sati prikupljaju se donacije cvijeća. Pozivaju se građani da u to vrijeme donesu narcise i drugo cvijeće i na taj način pomognu rad Kluba.

U subotu, 23.3. na sinjskoj Pijaci od 9-12 sati članice kluba će prikupljeno cvijeće nuditi našim građanima uz priliku da se kroz osobni razgovor sa ženama oboljelima i liječenima od karcinoma dojke upoznaju s problemima s kojima se sreću i načinima na koji mogu pripomoći oboljelima. Na Dan narcisa članice sinjskog Kluba žena liječenih na dojci dijelit će i edukativne i informativne materijale, a cilj akcije je edukacija građana o ovom problemu, poticanje prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.