Ponedjeljak, 22.03.2010.

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza i podružnica HUS-a najavit će danas postupak mirenja s poslodavcem

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza i podružnica HUS-a najavit će danas, 22. ožujka, postupak mirenja s poslodavcem. Dopis će biti poslan na adrese Vladinoga ureda za socijalno partnerstvo, nacionalnom Gospodarsko–socijalnom vijeću, u Splitsko-dalmatinsku županiju Uredu nadležnom za poslove rada te središnjicama Sindikata vozača i prometnih radnika i HUS-a. Ukoliko ne uspije postupak mirenja, koji će trajati pet dana, steći će se svi uvjeti za organiziranje štrajka u Autoprijevozu, poručili su iz sindikata koji djeluju u ovoj sinjskoj tvrtki.
                                                                
Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj uputio je sinjskim vijećnicima prijedlog za hitno sazivanje tematske sjednice Gradskoga vijeća s točkom dnevnoga reda: Očitovanje Gradskog vijeća na pismo potpredsjednika Vlade RH i ministra financija Ivana Šukera o izvršenju restrukturiranja i konsolidaciji Autoprijevoza Sinj, s osvrtom na aktualno stanje u Autoptrijevozu i prijedlogom mjera.                                                       

Predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Ante Buljan, kojem je prije četiri dana uručen otkaz ugovora o radu, danas, 22. ožujka, je poslodavcu podnio zahtjev za zaštitu prava protiv odluke o redovnom otkazu. U zahtjevu stoji kako se svi navodi iz obrazloženja odluke o otkazu odnose isključivo na Buljanov sindikalni rad i djelovanje zbog čega ne može dobiti otkaz. Uručenjem otkazu predsjedniku Sindikata upravo je poslodavac prekršio čitav niz zakonskih odredbi.

Sinjanka Irena Delonga dobitnica je nagrade Goran

Sinjanka Irena Delonga dobitnica je nagrade Goran za mlade pjesnike na 47. Goranovom proljeću. Nagradu je dobila za rukopis "Riječi kupuju zločine koje ćeš počiniti"

Korisnici Centra Juraj Bonaći otvorili prodajnu izložbu svojih radova

Korisnici Centra Juraj Bonaći otvorili su danas, 22. ožujka, prodajnu izložbu svojih radova koji su izloženi u prostoriji nekadašnje trgovine Crtić u Glavičkoj ulici. Izložba će biti otvorena do kraja tjedna od 9,00 dom 12,00 sati i od 17,00 do 19,00 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazivat će se američki triler “Wolfman”.

Sport

Alkar je sinoć u Šibeniku pobijedio Šibenku 4, u 21. kolu A 2 košarkaške lige 81:77.

Rukometaši Kamička, u susretu 2. rukometne lige, u Splitu su pobijedili Split 2 38:29.

Dugopolje je u Opuzenu izgubilo od Neretvanca 1:0 u utakmici 3. HNL – jug.

Glavice su na svom terenu s 4:0 pobijedile Croatiu iz Zmijavaca, u susretu 4. HNL.

Stipe Vugdelija iz Otoka osvojio je naslov prvaka Hrvatske u teškoj kategoriji na prvenstvu Hrvatske u boksu.

U okviru priprema za Europsko prvenstvo juniora, koje će se igrati u Moldaviji u svibnju, reprezentativci Hrvatske jučer su s 15:0 pobijedili mladi uzrast Ragbi kluba Sinj.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti na cestama gdje su kolnicima mokri i skliski te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, na cestama u gorju, te na širem području Gračaca, zbog mogućih odrona zemlje i kamenja.

Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru te na A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Oštrovica do tunela Tuhobić.

Vozače upozoravamo na dodatan oprez duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, na cestama u gorju, te na širem području Gračaca, zbog mogućih odrona zemlje i kamenja.

Vozače podsjećamo da od 28.ožujka, ne moraju voziti danju s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Povodom blagdana Uskrsa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrane su:
2. travnja (Veliki petak) od 15 do 23h,
5. travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14 do 23h,
Zabrana ne vrijedi na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).

S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je kočni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK