Subota, 22.03.2008.

"VELIKA SUBOTA"

Danas je Velika subota, dan tišine i bdijenja. U svim crkvama večeras će se održati obredi Velike subote: uskrsno bdijenje i blagoslov uskrsnih jela. U crkvi Gospe Sinjske i svim okolnim crkvama obredi će početi u 19,00 sati.

Sutra se slavi najveći kršćanski blagdan - Uskrs. Svete mise u crkvi Gospe Sinjske služit će se prema nedjeljnom rasporedu: u 6,30; 7,00; 8,00; 9,00; 10,00; 11,30 i u 18,00 sati. Poslije svake mise bit će blagoslov uskrsnih jela. I u okolnim crkvama svete mise će biti prema nedjeljnom rasporedu.

STANJE NA CESTAMA CETINSKOG KRAJA

Promet na području Cetinskog kraja, osobito kroz gradove Sinj i Trilj, pojačan je, no odvija se bez većih gužvi i zastoja. Policija povreno, prema potrebi, regulira promet na raskrižjima u Sinju i Trilju. Posebna gužva se očekuje u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, kada će se veći broj građana vraćati u mjesta svoga prebivališta.
Zbog kiše kolnici su mokri i skliski pa se vozači upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Na Graničnom prijelazu Kamensko promet je uobičajenog intenziteta, no očekuje se da će tijekom poslijepodneva biti gušći.

OBAVIJEST

Zbog blagdana Uskrsa poduzeće Autoprijevoz Sinj će uvesti dodatnu noćnu liniju u noći s nedjelje na ponedjeljak, s polaskom autobusa u 1,00 sat nakon ponoći. U noći sa subote na nedjelju prometovat će uobičajena noćna linija.

OBAVIJEST

Odlukom Gradskog poglavarstva Grada Sinja odobren je rad prodavaonicama i drugim oblicima trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dan državnog blagdana, 24. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak. Prodavaonice mogu raditi od 07,00 do 13,00 sati.

SLAB ODAZIV MJEšTANA HRVACA ZA KUPNJU SADNICA VOćAKA

U općini Hrvace zabilježen je slab odaziv mještana za kupnju sadnica voćaka, u čijoj cijeni su, s po jednom trećinom participirali županija, općina i poljoprivrednik. U odnosu na prošlu godinu kada je prodano preko 8 tisuća sadnica, interes je opao za oko 70 %. Ove je godine prodano oko 2 380 sadnica, najviše trešnje. No, porastao je interes za sadnice vinove loze, kojih je kupljeno 5 tisuća i 700 komada.

UGAšEN POžAR NA šUšNJEVAčI

U požaru koji je jučer oko 15,00 sati izbio na dva mjesta na šušnjevači u Sinju izgorjelo je oko hektar i pol borove šume i niskog raslinja. Požar su oko 16,00 sati ugasila četiri vatrogasca sinjskog DVD-a.

KRONIKA 92

Sinoć između 19,00 i 20,00 sati u Grabu došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Lakše tjelesne ozljede u tučnjavi je zadobio tridesetdvogodišnjak.

OBAVIJEST

Na temelju Uredbe o računanju vremena, u 2008. godini ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 30. ožujka, u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme u 2 sata računa kao 3 sata, priopćio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području policijske postaje Sinj danas i sutra bit će postavljeni na državnoj cesti D 1.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19 sati i 30 minuta prikazuje se biografska povijesna drama Zlatne godine kraljice Elizabethe. Film je uzbudljiva priča o jednom razdoblju i ženi koja pokušava držati pod kontrolom ljubav i neprijatelje i osigurati status ikone Zapada.
Godina je 1585. i kraljica Elizabeta, koja Engleskom vlada već gotovo tri desetljeća, nastavlja se suočavati sa svima koji su željni njena prijestolja, kao i s mogućom obiteljskom izdajom. U glavnim ulogama Cate Blanchet, Geoffrey Rush i Clive Owen.

SPORT

Danas se igra drugo kolo nastavka A1 košarkaške lige u skupini za ostanak. Alkar u 19,30 sati dočekuje zadarski Borik Puntamiku.

U 4. kolu nastavka 3. HNL jug danas se u derbiju kola u Hrvacama sastaju Hrvace i Dugoplje. U Omišu igraju Omiš i Junak. Obje utakmice počinju u 15,30 sati.

U utakmicama 4. HNL lige, koje se igraju danas s početkom u 15,30 sati, Glavice dočekuju Split, a OSK gostuje u Vinjanima.

O sportu više u emisiji Zviždaljka, koja je na programu Hit radija u 13,00 sati.