Četvrtak, 22.03.2007.

SNIJEG U CETINSKOJ KRAJINI

U višim predjelima Cetinskoga kraja i jutros je padao snijeg. Padao je na Kamenskom, Rožama, Zelovu, Tijarici i Maovicama. Zimska služba sinjske Nad cestarije posula je kritične dionice cesta, te upozoravaju vozače na oprez te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.

"DAN VODA"



Svjetski je dan voda. Diljem svijeta obilježava se na različite načine, ali cilj je samo jedan - upozoriti na važnost očuvanja te za život važne tekućine. Hrvatska se nalazi među trideset vodom najbogatijih zemalja svijeta, a u Europi zauzima visoko treće mjesto. Voda je za Hrvatsku jedan od ključnih resursa budućnosti, a to su prepoznali i u školi fra.Pavla Vučkovića koja ima status eko škole.

OBAVIJEST

Klub žena obolljelih i liječenih na dojci Udruge SRMA iz Sinja organizira po prvi put DAN NARCISA u Sinju. Na taj način se pridružuje nacionalnoj akciji prevencije raka dojke, kao 35. grad u Hrvatskoj.
U tu svrhu cvijeće će donirati sinjske cvjećare, a ovim putem pozvali su i građane da doniraju cvijeće iz svojih vrtova (narcise, tulipane, zumbule i sl), te ih donesu u petak,23.3. u 17 sati, u župni poslovni prostor u Glavičkoj ulici br.2.
Prodaja narcisa i drugog cvijeća pod nazivom JEDAN CVIJET ZA JEDNU žENU održat će se na središnjem gradskom trgu Pijaci u subotu od 9 do 12 sati.

«SRMA» danas u Vrlici pruža besplatne savjete povratnicima, socijalno ugroženima i pripadnicima nacionalnih manjina.

Korisnici usluga mogu dobiti savjete o pravima na obnovu, povratu imovine, pravu na stambeno zbrinjavanje, pravima nacionalnih manjina, obiteljskim, imovinskim i mirovinskim pravima, te o pravima iz socijalne skrbi.
Savjeti će se u Vrlici davati u Kulturnom domu u vremenu od 10-12 sati.
Za korisnike s područja Imotske krajine savjeti će se davati u vjećnici Općine Podbablje u Kamenmostu i to sutra, 23.3. također od 10-12 sati.

Za korisnike sa šireg područja Splita i drugih mjesta savjeti će se davati u subotu, 24.3. u prostorijama Kulturnog društva ''Prosvjeta'', na adresi Kroz Smrdečac 7, Split, od 10-12 sati.

HUMANITARNA AKCIJA

Franjevačka mladež - FRAMA Gospe Sinjske provodi humanitarnu akciju «Frama za Caritas». Petkom, subotom i nedjeljom, ispred crkve u Sinju članovi frame prodaju kupone za lutriju. Prihodi od prodaje namijenjeni su župnom Caritasu, a najsretniji mogu postati dobitnici vrijednih nagrada.

KRIžNI PUT

Na sinjskoj tvrđavi sutra, u petak će se održati Križni put za mlade iz cijele Sinjske krajine. Križni put će početi u 11,00 sati od bivšeg vatrogasnog doma.

SPORT

U sinjskoj sportskoj dvorani počinje završnica kadetskog državnog prvenstva rukometašica na kojem sudjeluje 10 ekipa iz cijele Hrvatske. Među njima su i naše ekipe rukometašice Cetine i organizator žRK Sinj.
Prvenstvo otvaraju Cetina i Metković u 15,30, a žRK Sinj i Podravka igraju u 18,30. Turnir će trajati do nedjelje, a svečano otvaranje je sutra u 19 sati i 15 minuta.

U polufinalnoj utakmici županijskog kupa nogometaši Junaka pobijedili su Omiša 1:o pogotkom Mate Sučića u 8 minuti i na taj način se plasirali u finale kupa.