Srijeda, 22.03.2006.

šTRAJKA U TVORNICI "DALMATINKA NOVA" NEćE BITI

štrajk u predionici i tvornici konca" Dalmatinka Nova" koji je najavio Nezavisni sindikat zbog neisplate plaće za mjesec siječanj neće se održati jer su predstavnici sindikata i poslodavaca postigli sporazum o socijalnom miru u zgradi sinjske gradske uprave -prenosi Slobodna Dalmacija.

Postignut je i sporazum da se plaća za siječanj za sve radnike isplati u dva dijela, tijekom ovoga i idućeg tjedna. Definirano je i da se plaća za veljaču isplati najkasnije do 15. travnja, a za ožujak do 1. svibnja.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za petak je najavljena 24. sjednica Gradskoga poglavarstva za koju je predložen dnevni red od 10 točaka. Od najzanimljivijih izdvajamo: Izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, razmatranje Izvješća o gradnji gradskog stadiona, na sjednici je i Prijedlog Odluke o stavljanju van snage odluke o obvezi rješavanja stambenog pitanja od 12. travnja 2005. godine.
Na sjednici će biti riječi o prijedlogu zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda po natječajima koje raspisuje Poglavarstvo kao i o Prijedlogu Zaključka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u gradu. Poglavari će na sjednici razmotriti i informaciju o statusu Radio Sinja.


AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

U organizaciji gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca, sutra u četvrtak 23.3. 2006. godine, održat će se peta ovogodišnja akcija darivanja krvi. Organizatori pozivaju sve zadrave osobe između 18 i 65 godina starosti da se odazovu ovoj akciji koja će se od 9 do 13 sati održati u restoranu Vreba u Hrvacama.

IZLOžBA U O.š. FRA PAVLA VUčKOVIćA

U osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića jučer su počeli projektni dani te Ekoškole na temu "šume i Vode". Nastavnici i učenici na tom projektu radili su punih mjesec dana te jučer i postavili izložbu na kojoj je izloženo više od tisuću slika, panoa, fotografija i literarnih uradaka.

DAN šKOLE "IVANA MAžURANIćA"

Osnovna škola Ivana Mažuranića na Hanu koja također ima status eko škole danas obilježava svoj dan. Ravnatelj Mato Mihaljević ističe kako se današnji dan obilježava športskim i kulturnim aktivnostima.
Uz zelenu zastavu i razvijanje ekološke svijesti svojih učenika, ova škola ima i status kvalitetne škole ili škole bez prisile. Projekt kvalitetne škole u ovoj školi provodi se od 1997. godine. Ova osnovna škola dobila je i poziv za sudjelovanje na trećim susretima kvalitetnih škola koji će se održati u Rijeci. Zanimljivo je i to što će na susretima biti i osnivač ideje kvalitetnih škola eminentni stručnjak prof.dr. Villiam Glasser.

DELEGACIJA NOGOMETNOG SAVEZA HRVATSKE U SINJU

Danas oko 13 sati u službeni posjet gradu Sinju stiže visoko izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza kojeg predvodi izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar. Izaslanstvo će primiti gradonačelnik Nikola Tomašević, a gosti iz Zagreba i Nogometnog saveza županije posjetit će i novi Gradski stadion, a razlog njihova dolaska je i definiranje buduće suradnje ovog našeg područja sa Hrvatskim nogometnim savezom.

DANAS POLAGANJE RIBIčKOG ISPITA

športski ribolovni savez splitsko-dalmatinske županije organizira polaganje ribičkog ispita u osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju. Ispit će se održati danas u 17 sati. Položeni ribički ispit je uvjet kod kupnje godišnje dozvole potrebne za obavljanje sportskog ribolova- izvjestili su iz saveza.


SPORT

U zaostaloj utakmici 3. HNL-Jug Junak je s 3:0 pobjedio ekipu Velebita iz Benkovca.


Danas u 15,30 na igralištu Tekstilca igra se utakmica četvrtfinala županijskog nogometnog kupa između Tekstilca i Zmaja iz Makarske. U isto vrijeme nogometaši Hrvaca, lanjski osvajači ovoga kupa, igraju u Zmijavcima protiv ekipe Croatie.


Večeras u 19 sati na šibenskom Baldekinu u nastavku natjecanja u ligi za ostanak A1 košarkaške lige sastaju se šibenik i Alkar.



VRIJEME

Oblačno vrijeme s povremenim oborinama zadržat će se do kraja dana. Temperatura zraka između 10 i 12 stupnjeva Celzijevih.