Utorak, 22.03.2005.

PRIVEDEN OSUMJNIčENI ZA POKUšAJ UBOJSTVA U HANU

Jutros je istražnom sucu u Splitu priveden Tihomir Mravak iz Gale, optužen za pokušaj ubojstva Dražena Efendića Tade iz Hana.
Događaj se zbio jučer u 8,30 sati u Hanu u gostionici «Mrma» kada je Mravak nakon kraćeg verbalnog sukoba, krojačkim škarama Efendiću zadao ubodne rane u prsište. Kriminalističkom obradom nad počiniteljem došlo je do saznanja da je povod sukob od prethodnog dana, kada je optuženi svojim vozilom ispred spomenute gostionice zagradio vozilo ozlijeđenog.
Efendić je zadobio lakše tjelesne ozljede, te je nakon operativnog zahvata zadržan na liječenju u KBC Split.

PANO SA SLIKOM ANTE GOTOVINE U SINJU

Sutra u 11,00 sati u Splitskoj ulici u Sinju, preko puta caffe-bara «Tendi» postavit će se pano sa slikom Ante Gotovine, objavio je Inicijativni odbor za postavljanje panoa Udruge hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata podružnice Splitsko-dalmatinske i sinjskog ogranka.
Naime, u današnjem priopćenju ističu da će se pano postaviti u znak bezrezervne potpore hrvatskom generalu, počasnom članu udruge Anti Gotovini kojem ostaju vjerni i u najtežim trenucima kada vodi životnu bitku za svoju čast i čast obrambenog rata Domovinskog rata.
Potpisnici priopćenja Ante Smoljo i Ante Vučković ovim činom žele poslati poruku hrvatskoj javnosti, a to je da za hrvatske branitelje Ante Gotovina nije nikada prestao biti istinski junak Domovinskog rata.

PODJELA PAKETA NAJUGROžENIJIM OBITELJIMA

Sutra, 23.3.2005. godine u 10.30 sati u prostorijama Crvenog križa Sinj vršit će se podjela paketa primateljima pomoći za uzdržavanje, nemoćnima i bolesnim, civilnim invalidima te socijalno najugroženijim umirovljenicima. Podijelit će se ukupno oko 400 paketa u vrijednosti 100.000,00 kuna.
U općini Otok podjela će se vršiti također sutra od 9 sati u prostorijama Lovačkog društva «Jarebica», u Hrvacama u prostorijama općine Hrvace, dok se u Trilju i Dicmu podjela vrši u četvrtak.

IZLOžBA SLIKA

Sinjska slikarica Snježanka Jadrijević otvorila je svoju treću sinjsku izložbu u Palači Tripalo ispod crkve. Izložba prikazuje 13 radova u akvarelu, ulju i pastelu raznolike tematike s naglaskom na cvijeće, pejzaže, sakralne i literarne motive.
Izložba slika se može pogledati do 2. travnja u vremenu od 10-12 i od 18,30 do 20 sati od ponedjeljka do petka, te subotom od 10-12 sati.


KONCERT OZBILJNE GLAZBE

U organizaciji Gradskog poglavarstva grada Sinja i Kulturnog umjetničkog središta Sinj u crkvi čudotvorne Gospe sinjske večeras u 20 sati orkestar Glazbene akademije sveučilišta u Splitu održat će se prigodni koncert ozbiljne glazbe. Solisti večeri su Ante Jelinčić za klarinetu, Ivana Marušić-klavir te Zdenka Rogli-violončelo. Orkestrom ravna docent Hari Zlodre.

SPORT

Košarkaši Alkara večeras gostuju u Zagrebu gdje ih u 19 sati očekuje susret 1. kola lige Ožujsko s «Hermes Analitikom».
Zaostala utakmica 3. Hrvatske nogometne lige jug odigrat će se sutra i sastaju se «Junak» i «Luka Ploče».

VRIJEME

U nastavku dana prevladavat će sunčano sa slabom naoblakom mjestimice. Vjetar slab jugozapadni. I dalje vrlo toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka do 19 stupnjeva Celzijevih.