Utorak, 22.02.2011.

Konferencija Mira Bulja

Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Sinj Miro Bulj danas je održao konferenciju za novinare. Nezadovoljan je što se na Dnevni red sjednice Gradskoga vijeća, koja će se održati sutra, 23. veljače, nisu uvrstile dvije točke:
1. Prijedlog zaključka Gradskoga vijeća o raskidanju Ugovora o restruktuiriranju i financijskoj konsolidaciji Autoprijevoza;
2. Organizacijsko izdvajanje sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja u samostalni Dom zdravlja Sinj.

Bulj je podsjetio kako je već ranije predlagao uvrštavanje na dnevni red sjednice Gradskoga vijeća Prijedlog zaključka o raskidanju Ugovora o restruktuiriranju i financijskoj konsolidaciji Autoprijevoza, te da je po tom pitanju tražio i sazivanje izvanredne sjednice Gradskoga vijeća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

I S.K.U.P. uplatio novac za Lucijana

U organizaciji udruge S.K.U.P. u subotu, 19. veljače održan je house party pod nazivom 'Groove factory'. Prihod od prodaje ulaznica Udruga je uplatila na račun dječaka Lucijana Ćosića iz Sinja, za potrebe operacije i liječenja u njemačkoj klinici za ortopediju u Aschau. Članovi Udruge S.K.U.P. zahvaljuju se svima koji su se odazvali na ovaj humanitarni party na kojem se od prodaje ulaznica prikupilo 3 tisuće kuna. Posebno se zahvaljuju Ministarstvu obrane koje je dalo suglasnost za održavanje ovoga humanitarnog događaja u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Poticanje zapošljavanja u Trilju

Grad Trilj i Hrvatski Zavod za Zapošljavanje – područna služba Split – Ispostava Trilj, sutra će u Trilju provesti prezentaciju mjera Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu. Prezentacijom će se prestaviti mjere sufinanciranja zapošljavanja, a pozvani su predstavnici poduzeća, obrta, zadruga i udruga. Namjera Zavoda je ostvariti suradnju i razviti partnerstvo sa poslodavcima te prezentirati financijske poticaje koji se mogu koristiti pri zapošljavanju osoba iz evidencije Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje. Prezentacija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Trilja u 11 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kazalištarci uplatili novac za Lucijana

Sinjsko pučko kazalište uplatilo je 6 860 kuna na žiro račun dječaka Lucijana Ćosića iz Sinja, za potrebe operacije i liječenja.
Lucijanu je, zbog komplikacija koje su se javile poslije prijeloma bedrene kosti, preporučena operacija u njemačkoj klinici za ortopediju u Aschau. Kada su čuli da Lucijanova obitelj nema potrebna sredstva za operaciju, sinjski kazalištarci odazvali su se pozivu Udruge invalida Grada Sinja – UTIS. Veći dio novčanih sredstava od prodaje ulaznica, za predstavu koja je uvrštena u ovogodišnji plan i program, odlučili su donirati Lucijanu. Tako su u petak u sinjskom kinu izveli predstavu 'Romeo i Julija iz Velikog Buništa'. Sinjska publika i ovoga se puta u velikom broju odazvala pozivu na predstavu, koja je ovoga puta imala humanitarni karakter.
'Kino je bilo odlično popunjeno' kazao nam je predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin, koji je poručio kako će se naši kazalištarcfi i ubuduće odazivati na slične akcije.
Podsjetimo, novčane donacije za pomoć Lucijanu mogu uplatiti na kunski žiro račun otvoren u Banco popolare Croatia, broj 4115008-2171030828.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Karlobaga, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK