Petak, 22.02.2008.

KRONIKA 92

Danas oko 11,30 sati u Sinju, u ulici Filipa Grabovca, dogodio se napad na ovlaštenu službenu osobu. Policijske službenike koji su mu došli uručiti rješenje o prekršaju, fizički je napao muškarac, koji se potom zatvorio u svoje osobno vozilo iz kojega je uporabom tjelesne snage izvučen, te doveden u Policijsku postaju Sinj gdje je u tijeku kriminalistička obrada, saznajemo od glasnogovornice Policijske uprave splitsko - dalmatinske. Tijekom večeri bit će priveden istražnom sucu, saznajemo u Policijskoj postaji Sinj.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJUU akciji darivanja krvi, koju je danas u svojim prostorijama organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Sinj prikupljeno je 56 doza krvi, a prijavljena su bila 72 davatelja. Osim dosadašnjih davatelja krvi današnjoj akciji pristupilo je i 20 - tak maturanata iz četiri sinjske srednje škole, kojima je ovo bio prvi put da daruju krv.

VIJESTI IZ TRILJA

Triljski gradski vijećnici sutra, 23. veljače, će na sjednici, koja počinje u 13,00 sati odlučiti hoće li ili ne podržati kandidata HDZ-a za gradonačelnika Ivana šipića i njegovog zamjenika Ivana žana Dragušicu.
Podsjećamo, triljski Gradski odbor HDZ-a u subotu je na svojoj skupštini jednoglasno izabrao 33 - godišnjeg diplomiranog teologa Ivana šipića, za kandidata za gradonačelnika. S obzirom da je šipić bio dogradonačelnik Trilja, Ivan žan Dragušica je predložen za dogradonačelnika.
Predsjednik triljskog HSLS-a Josip Hržić i danas nam je potvrdio da niti jedan od 5 vijećnika HSLS-a sutra neće nazočiti sjednici Gradskoga vijeća. Razlog tome je što posljednju sjednicu Gradskog vijeća smatraju nezakonitom, jer se nije održala u roku od 90 dana od održavanja posljednje sjednice vijeća o čemu su obavijestili i Središnji ured državne uprave iz kojeg još uvijek nisu dobili očitovanje.

Večeras u 20 sati sastao se triljski HSP, koji ima dva vijećnika u gradskom vijeću Grada Trilja, pa bi večeras trebali i odlučiti hoće li podržati HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Ivana šipića.

Dodajmo kako vladajući HDZ koji ima 11 od ukupno 19 vijećnika, gradonačelnika i njegovog zamjenika može izabrati i bez glasova oporbe.

NOVOSTI IZ GZ KUKUZOVACZa Gospodarsku zonu Kukuzovac sve je više interesa poduzetnika potvrdio nam je to u razgovoru i gradonačelnik Nikola Tomašević, naime među obrtnicima i manjim poduzetnicima interes sve više pokazuju i veći poduzetici. Gradonačelnik je kazao kako će u prvoj polovini ove godine početi i radovi na komunalnom opremanju zone, te kako građani mogu biti zadovoljni tek onda kada vide prve objekte.
Za utorak je najavljen i sastanak Skupštine Gospodarske zone Kukuzovac. Jedna od točaka dnevnog reda biti će razrješenje s dužnosti predsjednika nadzornog odbora Jakova Dukića.

NOVOSTI IZ VAD-a

Na internetskim stranicama, dnevnim i tjednim tiskovinama počelo se problematizirati pitanje položaja žena u Viteškom alkarskom društvu, povod medijskim napisima je rad povjerenstva Viteškog Alkarskog društva o izmjenama i dopunama statuta čija je članica žena -tajnica Grada Sinja Nataša Poparić. Gđa Poparić kaže kako joj je čast sudjelovati u izradi akata, a ako je to doprinos ženama njoj je ističe drago. Sve više se govori i o zahtjevu za članstvo koje će žene navodno uputiti prema Viteškom alkarskom društvu.

Predsjednik Viteškog Alkarskog društva dr. Stipe Jukić za Hit radio je rekao kako su žene oduvijek davale svoj doprinos pri realizaciji alkarskih svečanosti.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američki film John Rambo. Radnja filma odvija se dvadeset godina nakon događanja iz 'Ramba 3'. Vijetnamski veteran John Rambo, kojeg glumi Sylvester Stallone, skrasio se u sjevernom Tajlandu, u blizini granice s Burmom te uživa u prirodi i izolaciji. Vrijeme provodi u lovu i ribolovu, ne miješajući se u građanski rat između burmanskih militanata i plemena Karen koji već šezdeset godina hara tim krajem. Njegovu mirnu svakodnevnicu prekida nekolicina misionara i boraca za ljudska prava koji žele unajmiti vodiča koji bi ih odveo u ratnu zonu. Početak filma je u 19 sati i 30 minuta.