Četvrtak, 22.02.2007.

POčELA KORIZMA



Jučerašnjom pepelnicom započelo je vrijeme korizme. Jučer je služena sveta misa gdje je bio obred pepeljavanja. U petak počinju pobožnosti Križnoga puta. Svakoga petka u 13,00 sati bit će dječji križni put, a od 17,30 sati križni put za cijelu župu. U filijalnim crkvama put križa će biti u 16,00 sati, osim u Karakašici gdje će biti u 17,00 sati.

JAVNA TRIBINA

Večeras u 19 sati u dvorani Franjevačkog samostana organizira se javna tribina pod nazivom «Vjera i društvo». Tribina se održava u organizaciji svetišta čudotvorne gospe Sinjske a predavač će biti ugledni profesor iz Sarajeva dr.fra Ivan šarčević.

NATJEčAJ ZA DEFEKTOLOGA-LOGOPEDA

Zbog porasta broja djece s govornim manama Upravno vijeće dječjeg vrtića »Bili cvitak» uz suglasnost grada Sinja raspisalo je natječaj za defektologa-logopeda. Time će sinjski dječji vrtić prvi put dobiti stručnog suradnika-logopeda.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo crvenog križa Sinj organizira akciju dragovoljnog davanja krvi koja će se održati sutra u prostorijama društva od 09 do 13 sati. Pozivaju se dobrovoljni darivatelji krvi, te svi oni koji bi to željeli postati da se odazovu u što većem broju kako bi se sakupilo što više doza krvi za one kojima je to najpotrebnije.

AKCIJA UDRUGE "ZDRAVA žENA CETINSKOG KRAJA"

Udruga «Zdrava žena Cetinskog kraja» u subotu će s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici grada Sinja predstaviti plan i program akcije uništavanja ambrozije, agresivne biljke koja proizvodi velike količine peludi što kod ljudi izaziva alergiju.

USKORO ISTIčE ROK ZA PRIJAVU POREZA

Bliži se kraj predviđenog roka za prijavu poreza na dohodak, a područni ured u Splitu do danas je zaprimio 43.614 prijava poreza na dohodak. Inače, očekuje se oko 99.600 prijava. Kako bi se izbjegle gužve oko predaje godišnjih prijava Porezna uprava područni ured Split organizira radno vrijeme u ispostavama: 24 veljače(subota) od 8 do 14 sati, a u utorak 27.veljače i srijedu 28. veljače produženo radno vrijeme do 18 sati.

KINO DANAS

Večeras s početkom u 20 sati i 15 minuta u gradskom kinu prikazuje se film DEJA VU. Sutra u terminima od 18.00 sati te 20 sati i 15 minuta prikazuje se film NOć U MUZEJU.

SPORT

Večeras u 19 sati u hotelu Alkar održati će se redovita skupština atletskog kluba Sinj. Inače, članovi ovog kluba Lidija Rajčić i Jozo Delaš nastupit će u subotu u talijanskoj Parmi na velikom međunarodnom maratonskom natjecanju poznatijem kao Verdijev maraton.