Petak, 22.01.2016.

Sutra ‘Živiničke’ i ‘Rudske’ mačkare



Sutra će se na području Općine Otok održati dvije povorke mačkara.
U pohode otočkih zaseoka, Rude i Udovičića u 9 sati iz naselja Živinić krenut će ‘Živinićke mačkare’. Dokazak povorke na Ročnjaču očekuje se između 12 i 13 sati.
U 9 sati od Bitunjaca krenut će Rudske mačkare. Povorka u kojoj se očekuje 100-tinjak sudionika obići će sve zaseoke u naselju Ruda, Udovičiće i dio zaseoka u Otoku. U centru Otoka, na Roknjači ‘Rudske mačkare’ očekuju se od 13,30 do 14 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

PD Jelinak Trilj organizira uspon na vrh Kamešnice



U nedjelju (24. siječnja 2016. godine) u organizaciji Planinarskog društva Jelinak Trilj planira se zimski uspon na vrh Kamešnice (Konj).
Polazak je predviđen ispred planinarskog skloništa na Žlabini u 8 i 30 sati, a povratak se očekuje oko 16 sati istog dana.
Organizatori ovim putem poziva sve svoje članove i planinare da im se pridruže, a sve dodatne informacije dostupne su na kontakt brojevima: 099 670 47 81 – Milan Vuco i 095 854 91 32 Josipa Vinković.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavlja se suho i stabilno vrijeme

Vikend koji je pred nama donosi nam suho i sunčano vrijeme, uz buru i tramontanu.
Prema riječima Rade Popadića iz udruge Crometeo, jedno razdoblje izrazito hladnog vremena polako ostaje za nama. Popadić ističe kako to ne znači da nam ubrzo stiže zamjetno zatopljenje, no najhladniji dani ipak su iza nas.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR