Četvrtak, 22.01.2015.

Sufinanciranje nabave sadnica voća i vinove loze

Grad Sinj u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za proljetnu sadnju u 2015. godini.

Prema navedenom programu, Grad Sinj, Splitsko-dalmatinska županija i krajnji korisnici financiraju svaki po 1/3 cijene sadnica. Prijaviti se mogu samo poljoprivredni proizvođači s području Grada Sinja koji su upisani u Upisnik poljoprivrednog gospodarstva, sadnju vrše na području Grada Sinja i to na najmanje 1 000 m2 površine, te sade najmanje 500 loza ili 30 stabala voćaka.

Poziva se sve zainteresirane građane da se prijave u Gradu Sinju do 31. siječnja 2015. godine. Informacije se mogu dobiti na broju telefona: 708-626, 708-625, te u Gradskoj upravi Grada Sinja, sobi 47.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Za vikend bura donosi zahlađenje

Na području Cetinskog kraja još danas može pasti ponešto kiše, a onda nam u danima vikenda stiže bura koja će osjetno sniziti temperature zraka.
Prema riječima Rade Popadića iz udruge Crometeo, do kraja današnjeg dana zadržat će se umjereno do pretežno oblačno te natprosječno toplo vrijeme. Mjestimice još može biti kiše, no ipak se ne očekuju značajnije količine. Popadić ističe kako će se i sutra zadržati umjereno do pretežno oblačno, ali uglavnom suho vrijeme. Povremeno može biti i kraćih sunčanih razdoblja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR