Utorak, 22.01.2013.

Obavijest

Obavještavamo građane da je do daljnjeg zatvoren granični prijelaz za pogranični promet Bili Brig - Vaganj.
IZVOR: PU SD

Trilj:Šipić kandidat za gradonačelnikaTriljski gradonačelnik Ivan Šipić, uz jednoglasnu potporu gradskog odbora HDZ-a kandidat je za novi gradonačelnički mandat na ovoproljetnim lokalnim izborima.
Započeti gospodarski projekti, u prvom redu Gospodarska zona Čaporice sa najavljenim proširenjem na novih 23 ha, kao i infrastrukturalni projekti vodoopskrbe gotovo svih triljskih naselja, nastavak projekata kanalizacijskih sustava, uz stalnu brigu o poboljšanju elektroenergetskih prilika , modernizacija pristupnih cesta i nadalje će biti glavnina poslova i zadaća novog-starog Gradonačelnika. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Program nabave sadnica voćki i loze

Grad Sinj u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za proljetnu sadnju u 2013. godini.Prema postojećem modelu Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija sufinanciraju po 1/3, a krajnji korisnici plaćaju 1/3 cijene sadnica. Prijaviti se mogu samo poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Upisnik, a imaju prebivalište na području Grada Sinja, a sadnja se mora izvršiti na području Grada Sinja. Također je uvjet da imaju namjeru zasaditi najmanje 1.000 m2 površine, odnosno najmanje 500 loza ili 30 stabala voćaka.
Pozivamo sve građane zainteresirane za proljetnu sadnju sadnica voća i vinove loze da se prijave u Gradu Sinju do 25.siječnja 2013. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vikend donosi zahlađenje

Ciklona Emerik i na sinjskom području donijela je vrlo obilne oborine. Prema podacima s Meteorološke stanice Sinj, u posljednja dva dana palo je 55 litara kiše po metru kvadratnome. Prosječno najhladnije doba godine nije donijelo zahlađenje, a prema riječima Rade Popadića iz Cro meteo udruge, u Dalmaciji zima još nije na vidiku.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

RAGBI prozivka

Kako smo bili i najavili, 21.siječnja tekuće godine trener seniorske i juniorske momčadi ragbi kluba Sinj i izbornik mlade Hrvatske reprezentacije Gos. Ivica Dinarina-Šimić izvršio prozivku igrača te ih upoznao s rasporedom treninga i planom za proljetni dio sezone.
Sinj je za nastavak sezone bogatiji za dvojicu igrača poniklih u Nadinoj školi ragbija. Novi igrači u redovima Sinja su Marin Tvrdić rođen 1988. godine student 5 god. kineziološkog fakulteta u Splitu i Ivan Šerić također rođen 1988 . zdravstveno-laboratorijski tehničar.Tvrdić i Šerić su u ragbi počeli igrati sa 9 odnosno 10 godina. Po vokaciji su igrači linije a u Nade su igrali na svim mjestima linije, spojke, centra otvarača i krila.
Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM