Nedjelja, 22.01.2012.

Prva radionica o ruralnom razvoju



Centar za ruralni razvoj CERURA Sinj jučer je počeo ciklus od tri radionice koje financira Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu, a koje se održavaju na području posebne državne skrbi, mjestima koja su bila obuhvaćena ratom.Prve radionice bit će održane na području Splitsko-dalmatinske županije. Jučer je održana prva i to u restoranu kenedy u Potravlju za područje općine Hrvace i grada Vrlike, na kojoj je sudjelovalo 70-tak zainteresiranih. Kroz radionicu je prezentirana mogućnost financiranja zadruga od lokalnih, regionalnih i državnih izvora, EU fondova te raznih donatora. Modretaori ove radionice bili su Stipe Efendić, voditelj projekta, ujedno i predsjednik Centra za ruralni razvoj CERURA Sinj, Nebojša Jerković, pomoćnik predsjednika Centra i upravitelj 'Modro-zelene zadruge branitelja' Metković, te Nikola Matić iz Žagrovića kod Knina.
Organizatori ističu kako ovim projektom žele doprinjeti obnovi života u ruralnim područjima, suživotu Hrvata i srpske etičke zajednice, te gospodarskih aktivnosti.
Na jučerašnjoj radionici u Potravlju svojim proizvodima, etno suvenirima, narodnom nošnjom i ekološkim proizvodima, predstavili su se članovi već postojećih braniteljskih zadruga koje djeluju na području Cetinskog kraja.
Slijedeća radionica održat će se početkom veljače u mjestu Ružić za područje grada Drniša.
IZVOR: WWW.FERATA.HR