Subota, 22.01.2011.

Blagoslov zvona u Hrvacama

Svečanim misnim slavljem i kulturno-umjetničkim programom u Hrvacama će se sutra blagosloviti dva novopostavljena zvona. Sredstva za veliko crkveno zvono donirao je fra Marinko Vukman, dušebrižnik u Njemačkoj, a za drugo, manje zvono, sredstva su prikupili župljani Hrvaca. Inače, prije Domovinskog rata na tadašnjem zvoniku hrvatačke crkve bila su dva zvona. Nakon srbočetničkog granatiranja jedno zvono je u potpunosti oštećeno pa je skinuto sa zvonika, a drugo je sada uz dva novopostavljena. Kako nam je kazao župnik Hrvaca fra Frano Bilokapić, vrijednost novih zvona je 220 tisuća kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Tužba 'Prometa' neosnovana

Županijski sud u Splitu 16. prosinca 2010. odbio je, kao neosnovanu, žalbu privatnog tužitelja tvrtke Promet Makarska podnesenu protiv rješenja Općinskog suda u Sinju od 31. svibnja 2010.
Podsjetimo, Općinski sud u Sinju odbacio je tužbu koju su Promet Makaraka, Autoprijevoz Sinj, vlasnik Prometa Mate Jujnović, predsjednik Uprave Prometa Vice Barbir i direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan, zbog povrede časti i ugleda, podnijeli protiv predstavnika sindikata Autoprijevoza Ante Buljana i Veljka Nasića, novinara Slobodne Dalmacije Tonija Paštara, nezavisnog vijećnika Grada Sinja Mira Bulja te predsjednika HNS-a Hrvace i Dicmo Ante Jankovića i Hrvoja Radanovića. Općinski Sud odbacio je tužbu kao neosnovanu. Na takvo rješenje žalio se Promet Makarska. Županijski sud u žalbenom postupku potvrdio je rješenje Općinskog suda u Sinju te je žalbu Prometa odbacio kao neosnovanu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

NE istočnoj obilaznici!



Predstavnici županijskog Odjela za prostorno planiranje, Hrvatskih cesta i tvrtke Via plan iz Varaždina nisu uspjeli održati javno izlaganje o Studiji utjecaja na okoliš istočne varijante obilaznice Sinja.
U Gradskoj vijećnici u 12 sati okupilo se oko 130 stanovnika Glavica, Brnaza i Hrvaca koji su žućnom raspravom izrazili nezadovoljstvo izgradnjom istočne varijante obilaznice.
Skupu su nazočili brojni gradski vijećnici i predstavnici političkih stranaka.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu danas s početkom u 19,30 sati možete pogledat film: RED (UMIROVLJENI EKSTREMNO OPASNI).
Uloge : Bruce Willis, Morgan Freeman, Marie Louise-Parker, John Malkovich, Helen Mirren i Karl Urban.

Sport

U derbiju 12. kola A 1 košarkaške lige Alkar večeras, u 19:30 dočekuje zadarski Borik Puntamiku. Sinjani i Zadrani dijele drugo i treće mjesto na tablici s 15 bodova i jednom pobjedom manje od vodećeg Splita. Večerašnja utakmica važna je i Sinjanima i Zadranima, jer će pobjednik 'zakucati' na vrata Lige za prvaka.

Junak će danas, 22. siječnja, odigrati prvu pripremnu utakmicu uoči nastavka prvenstva 2. HNL. U 14 sati u Brnazama, na igralištu NK Brnaze, domaćini su trećeligašu Omišu. Trener Milo Nižetić u igru će uvesti sve igrače, kandidate za 1. sastav proljetnog dijela prvenstva. Susret se igra u Brnazama, zahvaljujući susretljivosti uprave NK Brnaze, jer je njihov teren u ovo vrijeme najpovoljniji na području Sinja. Nogometna igrališta u Sinju i Glavicama još uvijek su dosta mokra, pa ih je potrebno maksimalno čuvati kako bi u što boljem stanju dočekali nastavak sezone.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Zbog olujne bure i snijega, za sav promet zatvorene su sljedeće ceste: autocesta A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene (D 8), i državna ceste D 506 Dobroselo-Mazin.

Dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica, cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i D 25 Gospić-Karlobag smiju prometovati samo osobna vozila, a zbog zimskih uvjeta dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, čvor Delnice čvor Bosiljevo 1 zabrana je prometa za tegljače i vozila s prikolicama.

Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabrana je za: autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, kombi vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a na Krčkom mostu za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu).
Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, te na širem području Gračaca, Obrovca i Knina mogući su odroni zemlje i kamenja.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK