Petak, 22.01.2010.

U Trilju prikupljeno 75 doza krvi

U Trilju je danas, 22. siječnja, održana akcija darivanja krvi na kojoj je prikupljeno čak 75 doza. Kako doznajemo riječ je o rekordnom broju davanja na području grada Trilja od kada postoji Drušvo darivatelja krvi.

Zabranjeno konzumiranje ribe iz Peruče

Športski ribolovac  Športsko ribolovne udruge " Šaran" iz Vrlike Jozo Titlić iz Potravlja, na jezeru  kod  Otišića pronašao je dvije uginule pastrve. Tvrdi  kako uginulih riba ima  i na drugim mjestima.  Tiltlić sumnja da je do pomora došlo zbog gomilanja otpada na  deponiju  koji se nalazi u blizini jezera. Titlićevo mišljenje ne dijeli predsjednik Šporsko-ribolovne Uduge „Šaran“ iz Vrlike Ivan Vuletić koji je među ostalim rekao kako nije moguće da se radi o pomoru jer bi puno više ribe izginulo, nego krivi neodgovorne ribolovce odnosno krivolovce.
Dvije uginule pastrve  u Veterinarsku stanicu na pregled  je donio predsjednik braniteljske Udruge Patriot Mario Vujević Vegi kako bi se utvrdilo do čega je došlo do pomora ribe. ...

Novoizabrani predsjednik RH Ivo Josipović sutra u posjetu Sinju

Novoizabrani predsjednik RH Ivo Josipović sutra, 23. siječnja, dolazi u Sinj.  Sastat će se u 10 sati sa županom Splitsko-dalmatinske županije Antom Sanaderom i gradonačelnikom Sinja Ivicom Glavanom.
U 11 sati sastat će se s predsjednikom Viteškog alkarskog društva dr. Stipom Jukićem, a potom sa Sinjanima na Trgu kralja Tomislava.

17–ta godišnjica jedne od najuspješnijih operacija HV-e, operacija "Maslenica"

Danas, 22. siječnja, se obilježava 17–ta godišnjica jedne od najuspješnijih operacija HV-e, operacija Maslenica. Značajan doprinos akciji dali su branitelji sa sinjskog područja kroz 126. brigadu i druge postrojbe.

Obavijest

Članovi biračkih odbora naknadu za rad  mogu predignuti danas do 14 sati u računovodstvu Općinskog Suda u Sinju.

Krnjevalske svečanosti

Sutra, 23. siječnja, na području Cetinskog kraja počinju krnjevalske svečanosti. Primopredaja ključeva grada u Sinju će biti u 16 sati u Gradskoj vijećnici. Na  svoje tradicionalne rute  kreću  mačkare iz Gale i otočke Jelaške.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati igra film ”Sherlock Holmes”. Film će se u ovom terminu prikazivati svakog dana do ponedjeljka.

Sport

Sutra, 23. siječnja, se igra drugo kolo nastavka A2 košarkaške lige. Alkar dočekuje Došk-a iz Drniša, a Cetina-Pet bunara iz Zadra.                          

Stanje na cestama

Zbog bure autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sv. Rok zatvorena je za sav promet, a državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila.

Na Paškom mostu i na Jadranskoj magistrali od Senja do Svete Marije Magdalene zbog bure zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu). Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, a na pojedinim dijelovima dionice autoceste A1, Skradin-Prgomet mogući su bočni udari vjetra.

Zbog mokrih i skliskih kolnika i snijega opreznije treba voziti u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica.
Na cestama u gorju te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni....