Subota, 22.01.2005.

DANI MAšKARA U CETINSKOM KRAJU

Krnjevalska udruga Grada Sinja danas je u gradskoj vijećnici preuzela od gradonačelnika Mate Jukića ključeve grada , te u idućih dvadesetak dana najavila vlast u gradu bez ikakvih obećanja s ciljem zabave i veselja pod maskama.


Počele su i maškare u ostalim mjestima Cetinskog kraja . U Gali se okupilo oko 150 mještana koji obilaze Otok i Rudu, a u kasnijim poslijepodnevnim satim očekuju se u svom mjestu gdje im je organiziran domjenak.

Pozivaju se mještani Obrovca i Hana da dođu u 18,30 sati u prostorije O.š. Han radi dogovora o maškarama.

IZBORNA SKUšTINA SINJSKIH PRAVAšA

Hrvatski Pravaši gradska organizacija Sinj, danas u 17,30 sati u Gradskoj vijećnici održavaju Izvanrednu Izbornu skupštinu, na koju pozivaju sve članove stranke.

Skupština Hrvatskih pravaša je zatvorenog tipa, a uz članove nazočit će i gosti iz ostalih srodnih političkih stranaka kao i gosti gradskih i općinskih organizacija.

Pola sata prije početka skupštine predviđen je upis zaintetesiranih u članstvo stranke.

VIJESTI IZ CRVENOG KRIžA SINJ

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u suradnji s Klubom dobrovoljnih davatelja krvi grada Trilja u restoranu Dalmacija organiziralo prvu ovogodišnju akciju u kojoj je prikupljeno 27 doza ove dragocjene tekućine.

Iduću akciju Crveni križ organizira već u utorak 25.siječnja u prostorijama društva u Sinju. Akciji mogu pristupiti sve zdrave osobe od 18 do 60 godina u vremenu od 9 do 13 sati.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo grada Sinja u ponedjeljak će u uredu gradonačelnika održati 87. Sjednicu......

GODIšNJICA AKCIJE MASLENICA

Na današnji dan 22. siječnja , prije 12 godina počela je vojno-redarstvena akcija Maselnica kada je u tri dana oslobođen veliki dio tada okupiranog zadarskog zaleđa. Bila je to prva osloboditeljska akcija Hrvatske vojske koja je puno značila za uspostavljanje bolje veze sjeverne i južne Hrvatske.

POčELA ISPLATA DJEčJEG DOPLATKA

Počela je isplata dječjeg doplatka za prosinac, priopćio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Doplatak će dobiti 247,219 korisnika za 466.545 djece.

DOMAćI KONZORCIJ NAJPOVOLJNIJI ZA IZGRADNJU AUTO CESTE DO PLOčA

Konzorcij osam domaćih građevinskih tvrtki ponudio je najnižu cijenu radova na izgradnji dijela autoceste Zagreb- Split- Dubrovnik, od Splita do Ploča.
Za tri poddionice između Dugopolja i Ploča, ukupne dužine 96,2 km domaći konzorcij ponudio je ukupnu cijenu od 4,99 milijardi kuna.

SPORT

Rukometašice Sinja sinoć su poražene od Podravke Vegeta iz Koprivnice 24:50. Osminu kupa finala Hrvatske u ženskom rukometu u športskoj dvorani u Sinju pratilo je oko 600 gledatelja.
Ostale vijesti......

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se uglavnom oblačno vrijeme sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se od 9 do 13 stupnjeva Celzijevih.