FINALE DAVIS CUPA: HRVATSKA-SLOVAčKA 3:2

BRATISLAVA - Nakon što je Mario Ančić osvojio treći, odlučujući bod u finalu Davis Cupa, u ispunjenoj Sibamac Areni počelo je veliko hrvatsko slavlje. Igrači su poletjeli jedni drugima u zagrljaj, a na teren su se spustili i članovi njihovih obitelji, te brojni prijatelji i navijači.

"Moj san se ostvario. Iako sam slavio u Davis Cupu na njemačkoj klupi, sanjao sam trenutak kada ću pobjedu proslaviti s hrvatskom reprezentacijom. Ponosan sam na dečke, sjajno su se borili, dali su zadnji atom snage i zasluženo su pobijedili. želim se zahvaliti navijačima koji su nas nosili do trijumfa", kazao je razgaljeni Nikola Pilić, prvi izbornik koji je u Davis Cupu slavio s dvije reprezentacije.

Do finala u Bratislavi ključni igrač bio je Ivan Ljubičić, no u Bratislavi je junakom postao Mario Ančić, čija je pobjeda u zadnjem pojedinačnom dvoboju donijela Hrvatskoj najprestižniji pokal u momčadskom tenisu.

"Nisam previše razmišljao o Ljubičićevom porazu. Morao sam ostati pozitivan. Pritisak je bio velik, no bio sam pun optimizma. Naslov pobjednika Davis Cupa kruna je moje dosadašnje karijere. Ljudi još uvijek nisu svjesni kakav smo uspjeh napravili i što znači biti na vrhu teniske piramide", kazao je Ančić.

Ljubičić se uoči susreta s Dominikom Hrbatyjem borio s mučninom i bolovima u vratu. Tijekom meča je zbog mučnine izazvane lijekovima morao i povraćati. No, prvi hrvatski reket nije se želio zdravstvenim problemima pravdati za poraz.

"Još ujutro mi se ukočio vrat i uoči meča pokušavali smo sve kako bi me osposobili. Sat vremena prije susreta odlučio sam igrati i vjerujte, to mi je bila jedna od najtežih odluka u karijeri. Ne kažem da bih dobio da sam bio zdrav, ali bila bi to potpuno drukčija priča. No, Hrbaty je igrao sjajno, nije mi pružio ništa", kazao je deveti igrač svijeta, te dodao...

"Ovo je fenomenalan uspjeh. Imamo sjajnu reprezentaciju koja je sposobna sve pobijediti. Prvaci smo svijeta i to u sportu kojim se bave u gotovo svim državama."


Učitelj i nasljednik - Goran Ivanišević vjerojatno će zamijeniti Pilića za kormilom hrvatske reprezentacije

Goran Ivanišević u Bratislavi nije izlazio na teren, no bio je zadužen za dizanje atmosfere. Savjetima i dobrim raspoloženjem gurao je naše igrače naprijed. Zec je bio i jedan od prvih koji je prije godinu dana najavio da bi Hrvatska mogla do kraja.

"Kada sam to izjavio, svi su me blijedo gledali. No, ovi dečki zaista mogu pobijediti sve, a to su i dokazali. Imamo sjajnu ekipu i dva igrača koji mogu jednako kvalitetno igrati na svim podlogama", zaključio je Ivanišević.

IZVOR:IskonInternet
04.12.2005.

05.12.05