\'Mario je najslabija karika\'


To je nakon prvog dana konstatirao Dominik Hrbaty i dodao: 'Servis me služio kao nikad'. Niki Pilić smatra da će presuditi subota: 'Tko dobije dubl, već je stavio ruku na pokal'.


"Hrbaty me iznenadio servisom, pogotovo drugim, kojeg nisam uspijevao napasti i to je presudilo", rekao je Mario Ančić nakon poraza.

"U zadnja tri dvoboja sam pobjeđivao, no tada mi je dao dosta šansi na drugi servis. Hrbaty je nadmašio sebe i, ma koliko sam pokušavao mijenjati ritam i skraćivati poene, ništa nije pomoglo. Pogotovu kada je dobio tie-break prvoga seta. Zapravo, nije ga on dobio, ja sam ga izgubio", dodao je Ančić.

"Bilo je jako teško jer ne volim ovakvu igru, kada sve zapravo ovisi o serviranju. Srećom po mene, servis me služio kao nikad. Već sam i u najavi meča govorio da baš preko najslabije hrvatske karike možemo do pobjede i to se obistinilo. Bio bih jako sretan kada bi ovakvu igru pružio i u parovima. Pritisak sigurno neće biti problem jer ga obožavam", izjavio je Hrbaty.

Hrvatski izbornik Nikola Pilić tvrdi kako će o konačnom pobjedniku odlučivati subotnji parovi.
IZVOR: ISKON INTERNET

"Mene valjda jedinog nije iznenadila činjenica da je Kučera ušao umjesto Becka jer sam to znao još prije dva dana. Ljubičić je bio pravi, pun samopouzdanja i ne vidim kako ga Hrbaty može pobijediti. Mario se borio koliko je mogaoi jedino žalim za prvim setom kojeg je nesretno izgubio. Tko dobije parove već je stavio ruku na pokal", rekao je Pilić.

Njegov kolega Miloslav Mečir objavio kako Karol Beck sigurno neće igrati parove, već će o suigraču Michalu Mertinaku odlučiti u subotu. Prema najavama, to će gotovo sigurno biti Hrbaty.

Ivan Ljubičić je u Sibamac Areni deseti put zaredom pobijedio u Davis Cupu i prvi je tenisač kojemu je to uspjelo nakon Johna McEnroea, koji je 1982. pobijedio 12 puta zaredom:

"Nisam odigrao savršen meč, ali nije bilo ni potrebno protiv Kučere, tenisača koji uništava ritam u igri, no ipak se osjetilo da je duže vremena izvan vrhunskog tenisa", izjavio je Ljubičić.

"Nije me puno omela zamjena u zadnji trenutak, to je kao da umjesto Nadala dobijete za protivnika Federera. Smatram da je vrlo mala razlika između Kučere i Becka, svakako ne takva da bi se trebao drugačije pripremati. Kučera je nekad bio šesti na svijetu i morao sam biti jako oprezan", rekao je Ljubičić.

Najbolji hrvatski tenisač je podlogu u dvorani ocijenio puno bržom nego što je to izgledalo na treningu: "Nisam servirao baš punom snagom, no potezao sam kada je trebalo, dodao je Ljubo, koji je protiv Kučere opalio i servis od 233 kilometra na sat.

"Dao sam sve do sebe, ali mi Ljubičić servisom nije dao ni najmanju priliku. U cijelom dvoboju imao sam samo jednu loptu za obrat i kako sam se onda mogao nečemu nadati", rezigniran je bio 31-godišnji Kučera, koji je zamijenio Karola Becka, tenisača s ozljedom koljena, ali i ozbiljnom optužbom da je bio pozitivan na doping-testu.



IZVOR:IskonInternet
02.12.2005.

03.12.05