Najava Tjedna turskog filma u Zagrebu u kinu Europa

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Yunus Emre Institut s ponosom predstavljaju četvrti po redu Tjedan turskog filma u Zagrebu koji će se održati od 19. do 24. svibnja 2015. godine u kinu Europa. Tijekom šest dana, zagrebačkoj publici bit će predstavljeno dvanaest filmskih uradaka poznatih turskih redatelja te pripadnika nove generacije turskih filmaša čiji su filmovi posljednjih nekoliko godina imali izrazito dobar odaziv kritike i publike te zauzimali visoka mjesta na box-office ljestvici u Turskoj.
TTF u utorak 19. svibnja u 19 sati otvara film „Mahmut i Merjem“ Mehmeta Ade Oztekina u kojem naša poznata glumica Kristina Krepela glumi s Arasom Bulutom Iynemlijem, poznatim turskim glumcem iz serije Kad lišće pada.
Za djecu se nudi poseban program za vikend. Prekrasan dječji film Mu tiya mu – tajanstvena melodija čeka djecu 23. i 24. 5. u 11 sati, a nakon filma mogu za sebe i prijatelje izraditi turski suvenir "plavo oko" na organiziranoj besplatnoj radionici.
To nije sve! Tijekom trajanja TTF-a u Art Caffeu Potepuh na Trgu Petrice Kerempuha moći ćete uživati u turskoj glazbi, turskoj kavi i turskim delicijama. Također na istom ćete mjestu od 21. do 24. svibnja u večernjim satima moći uživati u projekcijama uspješnih filmova prikazanim tijekom TTF-a proteklih godina.
A u subotu, 23. svibnja ne propustite TTF Party!
Ulaz na sve projekcije je besplatan.
Besplatne ulaznice za svečano otvorenje potrebno je podignuti na blagajni kina Europa u ponedjeljak i na dan otvorenja.
Više informacija o programu i događanjima u sklopu Tjedna turskog filma pogledajte na www.turski-film.com

15.05.15