ODGOđENA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA ODRžAT ćE SE DO KRAJA OVOG TJEDNA

Sjednica Gradskoga poglavarstva koja se trebala održati u petak odgođena je zbog nedostatka kvoruma. Slična situacija nije se dogodila u proteklih 15 godina političkog djelovanja Gradskog poglavarstva. Današnje poglavatsrvo broji 7 članova .Materijali su za sjednicu urdno poslani tri dana prije početka iste, ističe gradonačelnik Tomašević. Inače prema odredbi poslovnika Gradskog poglavarstva isto može odlučivati natpolovičnom većinom, dakle za odluke poglavarstva potrebno je bilo imati 4 člana.

Gradonačelnik izražava ipak pomalo i nevjericu i iznenađenje ovakvom situacijom. Dodajmo kako poslovnik Poglavarstva ne predviđa sankcije za svoje članove u sličnim situacijama te dodaje ako bi se ovakve i slične situacije dogadjale uslijedila bi koalicijska rekonstrukcija Poglavarstva.
Inače na sjednicama gradskog poglavarstva mogu sudjelovati predstavnici medija kao i osobe koje osobno pozove gradonačelnik. Na prošloj, koja će biti zapamćena kako nije imala dovoljan broj članova, bilo je i nepozvanih osoba.

Sjednica na kojoj će biti informacija o konačnom prijedlogu Prostornog plana uređenja Grada Sinja te Prijedlog o osnivanju i imenovanju povjerenstva za praćenje izrade GUP-a kao i prijedlog zaključka o osiguranju sredstava za rješavanje imovinsko-pravnih poslova uz županijsku cestu Han - Obrovac - Bajagić trebala bi se prema riječima gradonačelnika održati do kraja ovoga tjedna.


29.11.05