OBNAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE SINJ

U Gradskoj upravi krenulo se sa dodjelom novačnih sredstava za djelomično otklanjanaje štete za elementarnu nepogodu izazvanu popolavom u prvoj polovici 2004. godine. Iako je sveukupna procjena štete fizičkim i pravnim osobama bila oko 5 milijuna kuna, Ministarstvo financija iz tekuće rezerve priznalo je štetu u iznosu od 106 tisuća za fizičke, 126 tisuća za pravne osobe te 106 tisuća kuna odštete za oštećene ceste na području Grada.
Kako se radi o velikom broju fizičkih osoba koje se prijavile i ostvarile pravo na odštetu, a radi se o simboličnim iznosima gradonačelnik Nikola Tomašević ističe kako je Gradsko poglavarstvo donijelo odluku kojom bi se pomoglo oštećenicima.
Evidentno je ističe gradonačelnik kako su drastične razlike u visini pojedninih oštetnih isplata te naglašava kako je odluka ministarstva od samo 2% sveukupnog iznosa procijenjenje štete zavisila o mogućnostima državnoga proračuna.
Oštećenici koji su prijavili i koji su osvarili pravo na pomoć od štete trebaju se javiti osobno uz predočenje osobne iskaznice nadležnom uredu Gradske uprave za isplatu nastale štete

25.11.05