OBILJEžAVANJE TRAGEDIJE GRADA VUKOVARA

Alkari i alkarski momci te delegacija uprave VAD- takodjer će sudjelovati u mimohodu povodom obilježavanje tragedije grada Vukovara. Potvrđeno je iz VAD -a kako je predsjednik uprave Mate Jukić već u Vukovaru te priprema dolazak alkara i momaka koji kreću sutra ujutro u 9 sati.
Sinjski branitelji kreću večeras prema Slavoniji na obljetnicu sjećanja na žrtvu Vukovara. Predviđa se kako će u gradu boraviti između 10-15 tisuća većinom branitelja, njihovih obitelji, a najavljen je i dolazak predsjednika Hrvatskog Sabora Vladimira šeksa.
Sinjski branitelji kreću večeras s tri autobusa iz Splita. Kako ističe Ante Smoljo uz Vukovar posjetit će gradove đakovo, Osijek i Ilok, ali i mjesta gdje su se vodile velike bitke za očuvanje i obranu Hrvatske države.
Tragedija Vukovara nesmije se zaboraviti i prilika je pokloniti se žrtvama terora za slobodu i neovisnost Hrvatske. Vukovar su branili i branitelji Cetinskog kraja tom prilikom poginuli su legendarni zapovjednik obrane sajmišta Ivica Poljak Soko i Andrija Alčić.

16.11.05