British Airways najavljuje nove letove do Splita

Split /Zagreb, 1. listopada 2014. – British Airways najavljuje novi let na izravnoj liniji London (Heathrow) – Split (Resnik) i time proširuje svoju ponudu na hrvatskom tržištu. Od 1.svibnja 2015. godine, hrvatski će putnici koji lete iz Splita, imati priliku iz prve ruke iskusiti sve prednosti i kvalitetu usluge na letovima British Airwaysa. 


Novi let između Londona i Splita bit će dostupan dva puta tjedno tijekom ljetnog reda letenja, srijedom i nedjeljom, te će omogućiti poslovnim, ali i ostalim putnicima iz obje države da s lakoćom planiraju svoja poslovna putovanja te odmor. Zahvaljujući British Airwaysu, splitski će putnici imati pristup globalnoj putničkoj mreži tako da s čvorišta u Londonu mogu letjeti na 500 različitih svjetskih destinacija. Dakle, Split će biti direktno povezan s Londonom i svijetom, a putnici će moći uživati u mogućnosti izbora sjedala, besplatnog obroka i pića za vrijeme leta, jednog komada prtljage do 23 kg besplatno i pozamašne ručne prtljage.

S novim letovima na relaciji London-Split, British Airways je proširio svoju ponudu u Hrvatskoj i sada leti na tri destinacije, uključujući Zagreb i Dubrovnik. Sa 17 tjednih letova na sve tri lokacije tijekom vrhunca sezone, ovaj je prijevoznik postao važan čimbenik napretka hrvatskog turizma.

Flota British Airways Airbusa A319 i A320 trenutno je u procesu redizajna izgleda unutrašnjosti kabine. Elegantna siva kožna sjedala su tanja i ergonomski dizajnirana kako bi osigurala više prostora za dodatna mjesta u Euro Traveller (ekonomskoj) kabini i time omogućila više nižih cijena putovanja. Inovativni dizajn sjedala omogućio je da putnici imaju  osjećaj udobnosti i da imaju na raspolaganju više osobnog prostora, a naslon sjedala je dizajniran na način da pruža više prostora za noge putnicima koji sjede otraga. Putnici mogu koristiti i držalo za tablet u razini očiju, smješteno na stražnjem dijelu sjedala, koje može poslužiti i za odlaganje časopisa. Naslon za glavu može se podesiti na četiri različita načina, čime putnicima pruža udobnost. Stolić smješten na stražnjem dijelu sjedala može se sklopiti prema unutra i van, osiguravajući optimalno pozicioniranje.

Emil Delibashev, komercijalni direktor British Ariwaysa za Balkan i Mađarsku, ovom prilikom je izjavio: „Oduševljen sam što će usluge British Airwaysa biti dostupne na relaciji između naše glavne zračne luke Heathrow u Londonu i zračne luke Resnik u Splitu od svibnja 2015. Na ovaj će način Split direktno biti povezan s Londonom i svijetom, dok će s druge strane, britanski putnici imati mogućnost otkriti prekrasan Split i njegovu okolicu za vrijeme ljetne sezone.”

British Airways je počeo s prodajom karata za ovu liniju, a cijene iz Splita za London u jednom smjeru će se kretati od HRK 500 naviše. 

03.10.14