Traže se statisti za Matanićev film ‘Zvizdan’



Produkcijska kuća Kinorama d.o.o. iz Zagreba priprema snimanje dugometražnog igranog filma ‘Zvizdan’, redatelja Dalibora Matanića, a za potrebe snimanja traže se statisti.
Cijeli film snimat će se na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije od 28. rujna do 2. studenoga 2014.godine. Za potrebe snimanja igranog filma ‘Zvizdan traže se statisti, muškarci i žene u dobi od 18 do 70+ godina, orkestar limene glazbe od 6 do 10 članova svih generacija stariji od 16 godina, djevojka koja zna žonglirati sa zapaljenim štapovima i dvogodišni dječak koji u sceni spava u krevetiću.
Odabir statista održat će se u srijedu, 17. rujna u Kninu i Sinju. Audicija će se u Sinju održati u 17,30 sati na Pijaci.
Projekt dugometražnog igranog filma ‘Zvizdan’ (High Sun) redatelja Dalibora Matanića uvršten je među 14 europskih projekata, sudionika koprodukcijskog sajma ‘Arc 1950′ koji će se od 10. do 13. prosinca održavati u mjestu Les Arcs u francuskoj Savoji. Sajam se događa u okviru trećeg izdanja Festivala europskog filma ‘Les Arcs’ (Festival De Cinéma Européen des Arcs).
‘Zvizdan’ je originalna obrada klasične priče o Romeu i Juliji. Radnja se događa u ruralnoj Dalmaciji i prati dvoje mladih ljudi različitih vjerskih i etničkih pripadnosti koji se zaljubljuju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

14.09.14