Ževrnja: Državna vlast nedovoljno brine o jugu Hrvatske!Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja jučer je u Solinu izjavio kako državna vlast nedovoljno brine o jugu Hrvatske.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Solina, koja je održana povodom Dana tog Grada i blagdana Male Gospe koji se slavi 8. rujna, župan splitsko-dalmatinski govorio je o novoj poreznoj reformi koja bi trebala stupiti na snagu u listopadu ove godine.

Podsjetimo, riječ je o izmjeni Zakona o porezu na dohodak kojom bi se neoporezivi dio plaće povećao s 2.200 na 2.600 kuna, što bi rezultiralo povećanjem neto plaća građana, posebno onih s visokim primanjima. S druge strane, procjenjuje se da bi navedena porezna mjera lokalne proračune osiromašila za više od 2 milijarde kuna, pa je realno očekivati povećanja prireza, dizanja cijena vrtića i sl.

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja najavljenu je izmjenu poreza nazvao simpatičnom i populističkom, naglasivši kako je ona u biti miješanje unutar istog poreznog kapaciteta, i u konačnici predstavlja novi udar na općine, gradove i županije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

07.09.14