Utorak, 21.12.2010.

17. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 23. prosinca 2010. godine  (četvrtak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  13,00  sati održat će se  17. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
D N E V N I   R E D:
1.Usvajanje Zapisnika sa 16. sjednice Gradskog vijeća,
2.Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3.Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2010. godinu,
4.Prijedlog Izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2010. godinu,
5.Prijedlog Izmjena Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2010. godinu,...

Socijalna samoposluga odjeće i obuće udruge SRMA iz Sinja

Udruga Srma organizira socijalnu samoposlugu odjeće i obuće za građane u potrebi s područja Grada Sinja i gradskih naselja. Samoposluga se organizira u utorak i srijedu u palači Tripalo ispod crkve u vremenu od 10-17 sati. Prvoga dana u utorak 21.12. odjeću i obuću besplatno mogu preuzeti umirovljenici s mirovinom do 1.600,00 kuna i primatelji socijane pomoći, a drugoga dana podjele u srijedu 22.12. nezaposleni. Građani će sami birati što im treba uz obvezno predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine i socijalne naknade, te redovno ovjerenog kartona nezaposlene osobe.
Najveći dio odjeće i obuće darovali su građani Sinja i okolice u akciji prikupljanja koju je u listopadu i studenome organizirala Udruga Srma, a manji dio su donirali Caritas župe Gospe Sinjske i sinjski Crveni križ. Odjeća je pretežno zimska, raznih veličina i za odrasle i za djecu. Dijelom je dobro očuvana rabljena, a jedan dio je potpuno nov s etiketama.
Pozivaju se građani ukoliko imaju još dobro očuvane ili nove odjeće i obuće da je od ponedjeljka 20.12. do srijede 22.12. u vremenu od 10-17 sati donesu u Palaču Tripalo za građane u potrebi.
Za dodatne informacije nazvati 095/8272-501.

Kino danas

Danas u sinjskom kinu s početkom u 17,30 možete pogledati film "Niko-Božićna potraga", a u 19,30 sati "Kronike iz Narnije-Plovidba broda Zorogaza".

'Sinj 2010' - 50 ekipa!

U subotu, 18. prosinca 2010. izvučeni su parovi 29. Božićno – novogodišnjeg turnira, Sinj 2010. Na turniru sudjeluje 50 ekipa sa područja cijele Dalmacije. Ove godine suorganizator turnira je navijačka udruga 'Uvijek vjerni' koja prati nogometnu reprezentaciju, pokrovitelji su Grad Sinj, Hrvatski nogometni savez, Županija splitsko – dalmatinska, općine (Otok, Hrvace, Dicmo, Muć) i predsjednik dr. Ivo Josipović, a medijski pokroviteljje Hit radio.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Stanje na cestama

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Slavoniji i Gorskom kotaru. Posebice na dionicama autocesta: A 1, od tunela Mala Kapela do čvora Otočac, A 3 Bregana-Lipovac, od Ivanić Grada do Lipovca, te na A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić (vidljivost ponegdje manja od 50m).
Do 16 sati, povremeno se zatvara Jadranska magistrala između križanja prema Vinjercu i starog Masleničkog mosta (D 8). Vozila se propuštaju po 15 minuta svakog punog sata. Obilazak autocestom: D 8-čvor Posedarje-A1-čvor Maslenica-D 8.
Do 15 sati, promet teče naizmjence na dionici Grljevac-Podstrana (D 8), a tijekom cijelog dana preko Šibenskog mosta. Vozače molimo za strpljenje.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK