Četvrtak, 21.12.2006.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Zakazana je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 22. prosinca 2006.g (petak) s početkom u 10,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2006.godinu;
2. Prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2007.godinu;
3. Prijedlog Plana razvojnih programa za razdoblje 2007. - 2009.:
4. Prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2007. godinu;
5. Prijedlog izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2006. godini;
6. Prijedlog izmjena i dopuna Programa podržavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2006. godinu.

POčEO UZGOJ ALKARSKIH KONJA

Danas je na gradskom hipodromu i službeno započeo uzgoj alkarskih konja. Mr. Mate čačić voditelj odjela za konjogojstvo pri Hrvatskom stočarskom centru ustanovi ministarstva poljoprivrede i šumarstva jutros je žigovao dva konja - šestogodišnjeg Sokola i dvogodišnjeg Fernarda.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske uoči najvećeg katoličkog blagdana Božića počela je sveta ispovijed. Kako nas je informirao župnik fra Nikica Ajdučić ispovjediti se može svakodnevno od 7 do 12 te od 16 do 19 sati. Kažimo kako večeras u 17 sati i 30 minuta počinje i trodnevna duhovna obnova kao priprava vjernika za blagdan Božića.

POKLON-PAKETI ZA DJECU

Grad Sinj osigurao je poklon-pakete za djecu dječjih vrtića «Bili cvitak» i «Blagovijest».
U dječjem vrtiću «Maslačak» danas će se održati prigodna predstava «Božićna priča» u izvedbi mostarskog kazališta.

KONCERT

U okviru božićno novogodišnjeg programa Gradskog poglavarstva, sutra, u petak 22. prosinca održat će Božićni koncert ozbiljne glazbe na kojem će nastupiti sinjski glazbenici Bože župić, Zlatko Jelinčić, Mislav Norac i Jelena Pavić. Koncert će se održati u crkvi čudotvorne Gospe sinjske s početkom u 20 sati.

RADNO VRIJEME TRGOVINA ZA BLAGDANE

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja donijelo je odluku o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima, u dane državnih blagdana. U vremenu od 07,00 do 13,00 sati trgovine će moći raditi 26. prosinca 2006. na blagdan svetoga Stjepana, i 6. siječnja 2007. godine na blagdan sveta Tri kralja.

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE

Ured državne uprave Splitsko - dalmatinske županije, Služba za gospodarstvo, Ispostava Sinj obavještava sve nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava da su dužni vratiti knjižicu goriva za poljoprivrednike, tj. za plavo gorivo. Knjižice se trebaju vratiti najkasnije do 30. prosinca ove godine, u sobu broj 42. Ureda državne uprave u zgradi Grada Sinja.
Poljoprivrednici koji do navedenog roka ne vrate knjižicu, izgubit će pravo na kupnju plavog goriva u 2007. godini.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE"

Upozoravaju se potošači vode na području gradova Sinja i Trilja , općina Hrvace, Otok i Dicmo da izvrše zaštitu vodomjera kako ne bi došlo do smrzavanja i oštećenja istih usljed niskih temperatura. Zaštita se može izvršiti izradom najlonskih jastuka u kojima može biti slama, stara odjeća ili neki drugi izolacijski materijal.Iz «Vodovoda i čistoće» napominju ako ukoliko ne budu propisno zaštićene instalacije u šahtu vodomjera, a dođe do oštećenja nastale trošove popravka platit će korisnik usluga.

KONCERT

Udruga Hravatskih branitelja liječenih od PTSP-a splitsko-dalmatinske županije organizira humanitarni koncert koji će se održati 23. prosinca u caffe baru šesto u Hrvacama s početkom u 21 sat. Na koncertu će nastupiti glazbenici Cetinskog kraja TNT, Loše Navike, Maja, Kum Band, Fatamorgana i čarobnice. Prihod je namijenjen liječenju hrvatskog branitelja Gorana Marunice.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras od 17 i 30 te od 20 sati igra akcijski avanturistički triler «Casino rojal» sa Danijelom Craig u glavnoj ulozi koji glumi Jamesa Bonda-tajnog agenta 007. Kao i svaki do sada, Bond će na svom zadatku naići na puno opasnosti i lijepih žena.