Srijeda, 21.12.2005.

ZAVRšENA 6. SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA

Na početku 6. sjednice Gradskog vijeća predstavljene su službene web stranice Grada Sinja.
Oko 13 sati kao i što se očekivalo uz burnu raspravu vijećnika po donošenju temeljnog dokumenta, Proračuna za sljedeću godinu vijećnici koji su počeli s Sjednicom još od jutarnjih 10 sati imali su različita mišljenja o proračunu za narednu godinu.Vladajući iz Koalije Preporod ističu kako je proračun razvojan i socijalan, a oporbeni vijećnici iskazuju nezadovljstvo donošenjem ovakvog proračuna koji ne zadovoljava programske i razvojne projekte u narednoj godini. Nakon rasprave Proračun za 2006. godinu je usvojen, a nakon glasovanja oporbeni vijećnici napustili su sjednicu.
Za zamjenika gradonačelnika Grada Sinja izabran je Velibor Milošević, a za člana Poglavarstva Grada Sinja izbabran je Neven ćurković.

PRIGODNI DOMJENAK VAD-a

Sinoć je održani prigodni Božićno-novogodišnji domjenak članova i uprave Viteškog alkarskog društva. U okviru domjenka članovima VAD-a predstavljen je iznimno zanimljiv projekt prof. Stjepana Bekavca, inače člana izdavačke kuće Alfa kojim bi učenici nižih i viših razreda osnovne škole dobili više znanja o Sinjskoj alci.
Prof. Bekavac inače Imoćanin sinoć je i Upravi VAD-a darovao album fotografija sinjske Alke koje je sakupljao više od 20 goodina.

ODRžAN KONCERT GRADSKE GLAZBE SINJ I GOSTIJU

U gradskom kinu sinoć je održan tradicionalni kocert Gradske glazbe Sinj i njihovih gostiju klape Sinj. Pred 300-tinjak ljubitelja glazbenog zvuka i pjesme najavljeni su božićni i novogodišnji blagdani u glazbenom smislu.

PREDSTAVLJANJE CD-a PETRA VULIćA

Večeras u dvorani franjevačkog samostana održat će se promocija CD-a "Hrvatska Ljubavi moja" hrvatskoga pjesnika Petra Vulića. Prezentirani CD posvećen je prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

MALONOGOMETNI TURNIR U SINJU

Tradicionalni Malonogometnti turnir u sinjskoj dvorani počinje večeras od 19 sati i 30 minuta kada se sastaju šD Branitelj-MNK šare, u 20,20 najavljena je utakmicu između Sveti jakov Dicmo-Cafe Bar Grand Sinj te u 21,10 MNK GRAS Turjaci-MNK Torcida Otok.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas vedro i stabilno vrijeme. Temperatura zraka između 8 i 10 stupnjeva Celzijevih.