Ponedjeljak, 21.11.2016.

Hrvatačani hodočastili u Vukovar


U povodu 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. hodočasnici općine Hrvace hodočastili su u sveti grad Vukovar.
Prvo stajalište, 17. studenog, bila je Trpinjska cesta gdje su zapaljene svijeće podno spomenika general bojnika Blage Zadre. Hodočasnici su se zatim uputili na vukovarsko Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata za ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile, gdje su članovi KUD-a ‘Peruća’ iz Hrvaca zajedno s glavnim organizatorom i predstavnikom Općine Hrvace gospodinom Stipom Radan Vabom položili vijenac i zapalili svijeće podno spomen-obilježja. Svijeće su zapalili i odali počast na grobu legendarnog hrvatskog branitelja, heroja Vukovara Marka Babića koji je podrijetlom iz Potravlja i koji je pokopan na tom groblju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Besplatno razgledavanje Muzeja Sinjske alke


Sutra, 22. studenog, od 9 do 17 sati, žiteljima cetinskog kraja bit će omogućeno besplatno razgledavanje Muzeja Sinjske alke.
Besplatno razgledavanje postava žiteljima cetinskog kraja u Muzeju Sinjske alke prvi su put organizirali prije dva mjeseca. Obzirom na izvrstan odaziv građana, vodstvo Muzeja donijelo je odluku da se akcija organizira i ubuduće i to jednom mjesečno, kako bi potaknuli Cetinjane da razgledaju baštinu koju toliko dugo čuvaju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR