Srijeda, 21.11.2012.

MIRO BULJ KAD JE TREBALO STAO UZ GENERALA GOTOVINU!

Napokon je general Gotovina na slobodi, a bivši Predsjednik Vlade Ivo Sanade danas je prvostupanjskom presudom osuđen na 10 godina zatvora. Odnos prema Anti Gotovini i ostalim osloboditeljima od smrti prvog Hrvatskog Presjednika dr. Tuđmana bio je u sramotan i ispod svake razine dostojansta. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Počast žrtvama Domovinskog rataOni koji su proživjeli ratne strahote ne mogu zaboravit 18.11.1991.godine, ne mogu zaboravit Škabrnju i Vukovar. I ove godine predstavnici Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine odali su počast žrtvama Škabrnje i Vukovara. Položili su vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježjima, njegujući svetinju Domovinskog rata s ciljem 'DA SE NE ZABORAVI'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ultrazvučni pregledi dojki

U tijeku su prijave za ultrazvučne preglede dojki u Otoku i Trilju.

Akcija će se u Otoku održati 1. prosinca u zdravstvenoj ambulanti, u ordinaciji dr. Miljenka Jukića. Prijave se mogu obaviti putem broja mobitela 099/199-5382. Ovo je prva akcija ultrazvučnog pregleda dojki u Otoku, a organizirali su ju Antonia Buljan i Klub žena liječenih na dojci Split.

U Trilju je akcija održana 10. studenog, a zbog velikog broja zainteresiranih žena održat će se i 24. studenog, u triljskoj zdravstvenoj ambulanti. Informacije i upisi za akciju u Trilju mogu se obaviti na broj 098/875-249.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gostovanja sinjskih kazalištaraca

Sinjsko pučko kazalište 22. studenog gostuje u Oklaju, Općina Promina u Šibensko-kninskoj županiji, gdje će povodom obilježavanja 130-te godišnjice Općine Promina izvesti komediju 'Bankarica', autora Miodraga Lukića, u režiji Željka Viculina. Nakon premjere u Sinju te gostovanja u Zagrebu (Remetinac) i Gornje Jesenje, ovo je četvrta izvedba 'Bankarice'. Predstava će biti izvedena u društvenom domu s početkom u 18 sati i 30 minuta.

U nedjelju, 25. studenog u 16 sati i 30 minuta u Domu 'Miljenko i Dobrila' u Kaštel Lukšiću gostuje dječji dramski studio Sinjskog pučkog kazališta. Za djecu domova 'Miljenko i Dobrila' i 'Maestral' izvesti će predstavu 'Jaje lutalica' autorice Niveske Juraga-Kovačev, u režiji Željka Viculina.

Svi su izgledi da će se predstava uskoro izvesti i za djecu dječjeg odjela bolnice 'Firule' u Splitu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR