Nedjelja, 21.11.2010.

SOLIN - JUNAK 0:1

Nogometaši Junaka upisali su drugu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Nakon prošlotjedne domaće pobjede protiv Lučkog, danas su slavili u Solinu 1:0.
Već u prvoj minuti "plavi" su propustili stopostotnu prigodu, Cvitković je iz blizine pucao ravno u vratara Solina Stipicu. Nakon ove prigode Solin je bio bolji, a u 34. minuti Čubrilo je pucao iskosa pucao paralelno s gol linijom, natrčao je jedan njegov suigrač, no nije uspio zahvatiti loptu. Na odmor se otišlo netaknutih mreža.
U drugom poluvremenu  Junak je zaigrao bolje, a do jedinoga, pobjedonosnog gola na utakmici stigao je u 70. minuti. Čulić je izveo korner s lijeve strane, ubacio loptu na drugu stativu u peterac, a tu se najbolje snašao Ante Puljiz i glavom zakucao loptu u mrežu. Nakon ovog pogotka Solin se otvorio, a Junak je promašio tri odlične prigode iz kontranapada. Prvo je u Željko Sablić krenuo sam od centra prema vratima Solina, pucao sa 16 metara, no vratar domaćina je zaustavio ovaj pokušaj. U sam smiraj utakmice "plavi" su promašili još dvije prigode. Prvo su Čulić i Samardžić sami krenuli prema vratima domaćina, Čulić je odigrao desno prema Samardžiću koji je sa 16 metara promašio prazna vrata. U sljedećoj akciji opet je glavnu ulogu odigrao Čulić, s desne je strane ubacio loptu u šesnaesterac, Lagator je pucao s par metara, ali vratar Stipica je fantastično reagirao. Na kraju, 1:0 za Junaka, minimalna, ali velika pobjeda Sinjana.
U sljedećem, 15. kolu 2. HNL Junak na svom travnjaku dočekuje Vinogradara. ŽK
IZVOR: NK JUNAK