Subota, 21.11.2009.

Obavijest

Sutra, 22. studenoga, će se na Trgu Kralja Tomislava i kod Pošte prikupljati potpisi za provođenje referenduma, tj. pokretanje referenduma o načinu rješavanja graničnog spora s Slovenijom. Ovu akciju podsjetimo pod nazivom “More je kopno“ pokrenula je građanska inicijativa. Sinjsku peticiju organiziraju Udruga 4 plus i Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca veterana županije Splitsko-dalmatinske.

Održana osnivačka skupština braniteljske zadruge "Dugiš“ Otok

Sinoć je u Otoku održana osnivačka skupština braniteljske zadruge „Dugiš“ Otok. Zadruga će se registrirati za poljoprivredu, stočarstvo, pčelarstvo, voćarstvo, seoski turizam i ribarstvo. Cilj udruge je okupljanje branitelja i pokušaj da se kroz zadrugu dođe do sredstava iz resornim ministarstava. Predsjednik je Bože Norac Kljajo, a upravitelj Frano Erceg.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima u ponedjeljak 23. studenog bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području naselja Ercegovci od 09 do 14 sati i to zaseoci Pavići i Perići.U slučaju lošegh vremena radovi se odgađaju.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Marija Efendića

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Marija Efendića, za koju je potrebno prikupiti 250 tisuća kuna, nastavlja se. Predsjednik Gradskog vijeća Sinja Milan Smoljo javio nam je kako su se sinjski vijećnici jednoglasno složili da jednomjesečnu vijećničku naknadu uplate za potrebe operacije. Već danas na Marijev žiro – račun bit će uplaćeno 19.500,00 kuna.

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA
MARIO EFENDIĆ
– za operaciju
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728.

MARIO EFENDIĆ je mladić iz Sinja koji je prije dvije godine u nezgodi slomio vrat i ostao nepokretan. Snažnog duha, vedre naravi i britkog uma hrabro se bori sa svojim stanjem u kojem trpi i velike bolove. Nadu u poboljšanje stanja i ozdravljenje daje mu operacija u Pekingu u Kini. Za operaciju je potrebno prikupiti oko 250.000,00 kuna, a to obitelj Efendić ne može sama. Potrebna joj je naša pomoć.
HUMANOST JE DJELOVANJE. DJELOVANJE JE ODABIR.
ODABERITE JOŠ DANAS – BUDITE MARIOV DOBRI ANĐEO!
Uplate na račun otvoren za ovu namjenu:
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728

Blagdan Gospe od zdravlja

Danas, 21. studenoga, je blagdan Gospe od zdravlja, suzaštitnice župe Turjaci. Svečanu svetu misu s procesijom  predvodi  fra Blaž Toplak. U 16,00 sati bit će sveta misa i blagoslov djece.

Obavijest

U Galeriji  Galiotović  do 13 sati održava se  izložba gljiva i proizvoda od gljiva. Organizator izložbe je sinjska udruga gljivara “Sunčanica“.

Koncert Gradske glazbe Sinj i obnovljenog Mješovitog pjevačkog zbora Grada SinjaPovodom blagdana Svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, danas, 21. studenoga, će se u Gradskom kinu, s početkom u 19,30 održati koncert na kojem će nastupiti  Gradska glazba Sinj i obnovljeni Mješoviti pjevački zbor Grada Sinja. Ulaz na koncert je besplatan, a prikupljat će se novčani prilozi za pomoć u liječenju teško bolesnog Marija Efendića. Gradska glazba počaščena je što može nastupiti na ovakovom koncertu i kao gosti gradskog zbora i to što svojim nastupom pored glazbene daju i humanu notu, istaknuo je dirigent sinjske gradske glazbe prof. Grgo Grubišić. Organizator ovog glazbeno humanitarnog događaja je grad Sinj, a medijski pokrovitelj Hit radio.

Obavijest

U okviru  obilježavanja  Međunarodnog  dana dječjih prava Udruga Srma otvorila je natječaj za učeničke literalne radove.  Radovi se mogu dostaviti do 07. prosinca.

Sport

Završava polusezona 2. HNL. U Sinju danas, 21. studenoga, Junak-Moslavina 3:0.

Hrvace igraju sa  Raštanima  danas, 21. studenoga, u 14 sati. 

U 7. kolu A2 lige danas, 21. studenoga, igraju  Alkar i Poličnik.

U natjecanju 3. HNL jug  u 15. kolu u Hrvacama su igrali Hrvace-Raštane 0-3, a u Dugopolju, Dugopolje-Neretva 0-0.

U 4. HNL svoj susret igrali su Vinjani i OSK. Rezultat je 1-2 pobjeda Otočana, dok sutra Glavice dočekuju Orkana.