Petak, 21.11.2008.

ZBOG DUGOVANJA ISKLJUčENA STRUJA TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"

Sinjska tvornica Dalmatinka Nova danas točno u podne isključena je iz elektromreže zbog prispjelog, a ne naplaćenog duga prema HEP-u za utrošenu električnu energiju. Nešto prije 13.00 sati 20-tak radnika koji su posljednjih nekoliko tjedana radili na remontu strojeva, poslodavac je obavijestio da do daljnjega ne dolaze na posao.

Nakon više odgoda, gradonačelnik Sinja Ivan Nasić zatražio je od vlasnika, da se protokol o reprogramu duga za komunalnu naknadu prema Gradu, koji iznosi oko 1.200 000,00 kuna, počne poštivati od utorka, 25. studenoga. Ukoliko se to ne dogodi Grad bi mogao blokirati račun ove sinjske tvrtke, koja do danas, iako je obećano, radnicima nije isplatila plaću za rujan.

POčELO UREđENJA PARKIRALIšTA KOD PRAVOSLAVNE CRKVE

Počeli su pripremni radovi na uređenju parkirališta kod pravoslavne crkve u Sinju. Temeljem ranijih dogovora Grad Sinj je od pravoslavne crkve otkupio 550 metara četvornih zemljišta za namjenski prostor gradskog parkirališta. Građevinski radovi će početi nakon što sinjski vijećnici usvoje izmjene i dopune odrednica GUP-a koje su već u postupku, a koje će biti realizirane za 30-tak dana.

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA

Danas, 21. studenoga, je blagdan Gospe od zdravlja, koja je suzaštitnica sinjske župe Turjaci. Središnja crkvena svečanost održana je jutros. Svečanu svetu misu predvodio je fra Blaž Toplak, profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, uz koncelebraciju dekana cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa i župnika Petra Vučemila.

BLAGDAN SVETE CECILIJE

Sutra, 22. studenoga, je blagdan Svete Cecilije, mučenice, zaštitnice glazbara. Tim povodom večeras će na Trgu Kralja Tomislava u 19,00 sati Gradska Glazba Sinj održati prigodni koncert u čast svoje zaštitnice.

OBAVIJEST

U franjevačkoj dvorani svetišta Gospe Sinjske, danas 21. studenoga, u 19,00 sati bit će predstavljen priručnik Udruge izviđača "Vitezovi" "Zaštita rijeke Cetine i njenih pritoka" autora Filipa Ratković. Udruga izviđača "Vitezovi" Sinj izdala je ekološki priručnik naziva "Zaštita rijeke Cetine i njenih pritoka" čiji je autor Filip Ratković. U priručniku su prikazane ljepote Cetinskoga kraja, kao i opasnosti koje im prijete zbog nebrige. Priručnik će biti predstavljen danas, a knjigu će predstaviti prof. Velimir Borković i gvardijan svetišta fra Božo Vuleta.

50 GODINA KATOLIčKE MISIJE U STUTTGARTU

Ovaj vikend obilježava se 50 godina Hrvatske katoličke zajednice u Stuttgartu. Tim povodom održat će se koncert na kojem će, uz poznata hrvatska glazbena imena Miroslava škoru i đanija Stipaničeva nastupiti i četiri glazbara Gradske glazbe Sinj. Svoj nastup na fanfarama imat će trubači Zoran Mastelić, Damir župić, Petar Pavlović i Mladen Poljak.

KINO DANAS

U sinjsko kino napokon je stigao novi nastavak najdugovječnije filmske priče, o tajnom agentu 007. "Zrno utjehe" nastavlja tamo gdje je "Casino Royale" stao, s istim Bondom - Danielom Craigom u glavnoj ulozi. Početak filma je u 19 sati i 30 minuta.

SPORT

Na Državnom prvenstvu invalida Domovinskog rata, koje će se od danas do nedjelje održavati u Zadru, nastupit će pet natjecatelja iz sinjske HVIDR-e. Oni su se na prvenstvo plasirali nakon izlučnog natjecanja koje je održano u Trilju.

Alkar u 7. kolu A1 košarkaške lige sutra, 22. studenoga, na večer igra u Dubrovniku protiv domaćeg Dubrovnika. Početak susreta je u 18 sati.

U A2 košarkaškoj ligi u nedjelju, 23. studenoga, od 18 sati u Trilju igraju Cetina i zadarska Voštarnica.

Junak u predposljednjem kolu ovog dijela 2. HNL igra u Kutini protiv domaće Moslavine. Susret je na rasporedu sutra, 22. studenoga, s početkom u 13.30 sati.

Sutra, 22. studenoga, svoj ligaški susret igraju i nogometaši Hrvaca, oni u 13,30 dočekuju na svom travnjaku GOšK-a iz Kaštel Gomilice.

Susret 4. HNL jug Vinjani-Osk igra se sutra, 22. studenoga, a u nedjelju se sastaju Glavice-Gusar. Oba susreta počinju u 13.30 sati.

županijsko nogometno natjecanje kao i Liga malog nogometa Sinj igra se u nedjelju.

U rukometnom natjecanju sutra, 22. studenoga, igraju Kamičak i Biograd u 19 sati, u 18 se sastaju Cetinka-Hrvatski dragovoljac i Orkan Dugi rat i žRK Sinj

Sutra, 22. studenoga, prigodnim programom obilježava se 30. godina djelovanja i rada Ragbi kluba Sinj. U 13 sati na igralištu vojarne Kula odigrat će se susret mladih i starih, a potom bit će prigodni zajednički domijenak.