Srijeda, 21.11.2007.

Došli, vidjeli, pokorili!


Hrvatski igrači slave pogodak Ivice Olića (FOTO:Cropix/Drago sopta)

Da se McClaren ne osjeća usamljenim s dobro pogođenim izmjenama, Bilić se pobrinuo pustivši u igru Pranjića i Petrića. Dvojac je režirao jedan od najljepših trenutaka u povijesti Hrvatske.


Da smo ostali dosljedni prvotnoj ideji, uvodne riječi u izvještaju s ove utakmice posvetili bismo nečemu što su Englezi s nama posljednjih dana nesebično dijelili -2 aroganciji, podcjenjivanju i samodopadnosti.

No, da smo tako učinili, bila bi to velika nepravda, jer gurnuli bismo tako u drugi plan one koji to nipošto nisu zaslužili - istinske junake dvoboja - ponosnu vojsku izbornika Slavena Bilića, koja je došla, vidjela i pokorila Wembley!

Na kišom okupanom Hramu nogometa, Vatreni su slavili 3:2, čime su omogućili Rusima plasman na EURO, dok su Englezima dali punih devet mjeseci vremena da razmisle o tome pobjeđuje li se protivnik požrtvovnošću ili galamom.Još u ušima odzvanjaju riječi pojedinih njihovih igrača koji su nakon pobjede nad Izraelom najavljivali finale na europskoj smotri, kao što boli i to da se na Otoku gotovo nitko nije bavio nogoloptačkim umijećem Hrvata, već se isključivo kalkuliralo s rezultatom, zbrajala potrebna gol razlika, zahvaljivalo Izraelu.

E, pa da se na ogledu i Bilićeve momke nešto pita, pobrinuo se već u osmoj minuti Niko Kranjčar, koji je pogotkom s nekih 25 metara potvrdio da se hrvatski izbornik nije u najavi zafrkavao kada je naglasio da će njegovi dečki pokušati pobijetiti.

Nakon uvodnih par minuta engleske dominacije, koja je rezultirala tek pokušajem Joea Cola glavom u šestoj minuti, Kranjčar je potegnuo iz daljine.

Da zatrese mrežu nesebično mu je pomogao i vratar Scott Carson, koji je nisku i sklisku loptu pokušao uhvatiti rukama. Tu je, dakako, i pogriješio, mokra se bubamara uz njega popela te zavšila u golu.

Istina, samo tri minute kasnije bilo je vrlo gusto ispred Pletikose, Crouch je proslijedio za Wright-Phillipsa, no desno krilo Chelseaja iz blizine tuče u spremnog i dobro postavljenog hrvatskog vratara.

U 14. minuti novi šok za domaćina. Eduardo je pored nekolicine engleskih braniča gurno Richardsu kroz noge za Olića, koji izbija sam ispred vratara i pogađa za 2:0.


FOTO: Cropix/Drago Sopta

Tim se rezultatom otišlo i na odmor, a u nastavku je izbornik Steve McClaren od 45. minute u igru uveo Davida Beckhama i Jermainea Defoa.

Također se i vratio u formaciju 4-4-2, no ništa njegovoj momčadi nije pomoglo, sve dok nije intervenirao Josip šimunić.

Hrvatski je branič u 57. minuti nepotrebno za dres povukao Defoea, šveđanin Peter Fjrdfelt pokazao je na bijelu točku, a Frank Lampard sigurno izvodi najstrožu kaznu.

Potom Olić show, ali nažalost bez željenog učinka. HSV-ov napadač najprije je pogodio gredu u 59. minuti, zatim glavom iz blizine tukao u Carsona koju sekundu kasnije, da bi ciklus završio slabim udarcem u 63.

Kazna je uslijedila već dvije minute kasnije, kada je Beckham prekrasno usposlio Croucha, koji usamljen prihvaća loptu i pogađa za 2:2.

No, da se McClaren ne osjeća usamljenim s dobro pogođenim izmjenama, Bilić se ubrzo pobrinuo te u igru pustio Danijela Pranjića i Mladena Petrića, koji su u 77. minuti režirali jedan od najljepših trenutaka u povijesti hrvatskog sporta.

član Heerenveena pronašao je kolegu, a Petrić s dvadesetak metara neobranjivo gađa u desni kut vratiju.

Dovoljno za povijesnu pobjedu na povijesnom stadionu, posvećenu glavnom tajniku HNS-a Zorislavu Srebriću, za krunu jednoj lijepoj priči, koju su hrvatski nogometaši zaslužili svojim znanjem, trudom i upornošću.

Dečki, sretno u Austriji i švicarskoj. I hvala!

Engleska: Carson - Richards, Campbell, Lescott, Bridge - Barry (od. 45 Defoe), Gerrard, Lampard, J.Cole, Wright-Phillips (od 46. Beckham) - Crouch.

Hrvatska: Pletikosa, ćorluka, R.Kovač, šimunić, šimić - Srna, Modrić, N.Kovač, Kranjčar (od 75. Pranjić) - Olić (od 84. Rakitić), Eduardo (od 69. Petrić).

IZVOR:Net.hr
21.11.2007.

ZBOG PROBLEMA SA GRIJANJEM UčENICI NISU žELJELI PRISUSTVOVATI NASTAVI

Veći broj učenika tehničko industrijske škole «Ruđer Bošković» iz Sinja jutros nije željela prisustvovati nastavi u školi, kako su nam neki od njih u telefonskom razgovoru rekli, zbog toga što se škola ne grije. Informaciju o puknuću cijevi na centralnom grijanju potvrdio je ravnatelj Jozo Radić koji je kazao kako su cijevi puknule prije četiri dana, istina je kaže Radić kako su četiri učionice bile bez grijanja no danas su kvarovi otklonjeni i samo jedna učionica nema centralo grijanje no alternativno grijanje je postavljeno. Ravnatelj kaže kako on ne misli da je razlog odlaska sa nastave nefunkcioniranje grijanja te je apelirao na roditelje učenika da porazgovaraju s njima kako bi se došlo do zajedničkog rješavanja problema.

OBAVIJEST

U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva danas će se održati sastanak predstavnika Ministarstva s gradonačelnicima, načelnicima i voditeljima poduzetničkih zona radi provedbe Sporazuma o priključenju poduzetničkih zona i poslovnih objekata u njima na elektroenergetsku mrežu.
Na sastanku biti definirani koraci, koje trebaju poduzeti gradonačelnici, načelnici, voditelji poduzetničkih zona i stručne službe lokalne i područne samouprave u cilju priključenja zona na elektroenergetsku mrežu. Predstavnici HEP-a predstavit će plan provedbe koraka i način rješavanja postojećih poteškoća, a sudionici iz gradova, općina i poduzetničkih zona imat će priliku postavljati pitanja i davati prijedloge za unapređenje postupka realizacije.

KINO DANAS

Večeras u Gradskom kinu igra američki film «Gas do daske» u 19,30 sati.