Utorak, 21.11.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, 20.11.2006.g. u ranim jutarnjim satima, ispred ugostitaljskog objekta, četrdesetpetogodišnjak je ispalio u zrak više hitaca iz vatrenog oružje. Na adresi stanovanja zatečena je supruga četrdesetpetogodišnjaka, koja je predala vatreno oružje i pripadajuće streljivo. Navedeni je naknadno pristupio u postaju, te je nad njim provedena krimobrada tijekom koje je izjavio da je pucao bez ikakvog razloga tj iz zabave. Slijedi mu KP po čl. 335/Nedozvoljeno držanje oružja/ KZ-a i PP iz čl. 13 i čl. 24 Zakona o oružju.
IIZVOR: PU SD

JAVNA TRIBINA

Regionalni ured GONG-a iz Zadra po drugi put organizira građanski sat naziva « I građani odlučuju». Nakon prve vrlo uspješne tribine na kojoj su građane Sinja najviše zanimali komunalni problemi grada, GONG je zakazao tribinu na temu» Komunalna pitanja u Sinju».
Javna tribina održati će se sutra u Gradskoj vijećnici od 18 sati, a na pitanja zainteresiranih građana odgovarati će pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ivana Majić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, planiranje prostora i razvoj Iva Bilandžić Barać te direktor Javno komunalnog poduzeća "Vodovod i čistoća" Damir Tomašević.

SVEčANO MISNO SLAVLJE U TURJACIMA

Turjaci pored svog zaštitnika Antuna Padovanskoga posebno svečano obilježavaju i Gospu od Zdravlja. Svečano misno slavlje u tamošnjoj predvodio je i propovijedao fra Blaž Toplak. Poslijepodne od 16 sati nakon svete mise bit će i blagoslov djece.

"MIRISI DJETINJSTVA"

Tradicionalna manifestacija «Mirisi djetinstva», dani predškolskog odgoja županije spitsko-dalmatinske održavati će se od 22. do 24. studenoga u hotelu Alkar u Sinju. Za sudionike ovoga stručno znanstvenoga skupa održavati će se predavanja , fokus grupe te radionice koje će održavati stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja.

POčELO CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

Počelo je cijepljenje protiv gripe. Hrvatski zavod za javno zdravstvo za sezonu gripe naručio je 700 tisuća doza cjepiva, što je za 30% više nego lani. Cjepivo je besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike, zdravstveno osoblje i za rizičnu djecu, a ostali će ga morati platiti 60,00 kuna.
Sinjska ispostava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo naručila je 6 i pol tisuća doza cjepiva, a dobila je samo petinu, te ga je raspodijelila obiteljskim liječnicima. Ostatak će dobiti do kraja mjeseca. Za rizičnu skupinu djece, osigurano je 50 doza cjepiva koja će se djeci davati dva puta raspoređena su njihovim pedijatrima.