Ponedjeljak, 21.11.2005.

STUDENSTKE STIPENDIJE GRADA SINJA

Još uvijek traje natječaj za dodjelu gradskih stipendija. Grad Sinj će ove godine stipendirati 15 studenata, dok će 29 studenata primatelja stipendija ukoliko su redovito upisali novu akademsku godinu produžiti postojeći ugovor o stipendiranju.

BLAGDANA SV. CECILIJE I SV. KATE

Sutra je blagdan svete Cecilije koju će župni zbor proslaviti sutra preko večernje svete mise od 18 sati. Inače, sveta Cecilija je zaštitnica pjevača i glazbenika.

U župi u Lučanima od četvrtka počinje trodnevnica odnosno duhovna priprava za proslavu svete Kate. Pobožnost i svete mise koje počinju od četvrtka predvodi i provjeda fra Joško Kodžoman profesor na franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju .

U nedjelju 27. studenoga je i vanjska proslava sv. Kate. Procesiju, posvetu novoga oltara i svečanu Svetu misu predvodi i propovjeda mnsg. Marin Barišić, nadbiskup Splitsko-makarski.

OBAVIJEST IZ HVIDRA-e SINJ

Obaviještavaju se zainteresirani članovi Hvidre i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskoga rata ukoliko su zainteresirani za nabavku ugljena da se jave u prostorije HVIDRE - Sinj.

SPORT

Na pojedinačnom prvenstvu u krosu koje se održavalo u subotu na sinjskom Hipodromu nastupilo je 105 natjecatelja u 8 kategorija. Najbolja seniorka kako se i očekivalo bila je Lidija Rajčić dok je u muškom seniorskom dijelu slavio Aleksandar žbulj iz Atletskog kluba Međimurje čakovec, Saša Belčić inače favorit ovoga krosa bio je drugi.

U odigranim utakmicama 16. kola Prve županijske nogometne lige Tekstilac je na svom terenu pobijedio Uranio rezultatom 2:0, a nogometni klub Hrvace bilježi još jednu pobjedu ovoga vikenda i to nad Jadranom gdje je rezultat bio 3:1.

U utakmici 3. Hrvatske nogometne lige Junak je nakon dugo vremna deklasirao goste iz Trogira pobjedivši ih čak 9:0.

VRIJEME

Jutro u Sinju je hladno i sunčano, temperatura zraka izmjerena jutros u 7 sati iznosila je -3 stupnja Celzijeva.