Ponedjeljak, 21.10.2019.

Bitelić: Komemoracija za stradale u Drugom svjetskom ratu


U organizaciji udruge Bitelić jučer su se žitelji ovoga mjesta sjetili svojih predaka, rođaka, mještana, stradalih u Drugom svjetskom ratu i poraću.
U crkvi Male Gospe, uz sudjelovanje 200-tinjak mještana i gostiju, je služena Sveta misa za sve stradale, koju je, kao i procesiju do centralnog križa te molitvu kod križa, predvodio mjesni župnik don Josip Bečić. Cvijeće i svijeće kod centralnog križa, za sve stradale su položili Dinko Bošnjak, načelnik Općine Hrvace, Milan Buljan, predsjednik udruge Bitelić i Ivica Jukić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju akcija ‘Zasadi drvo, ne budi panj’

Akcija ‘Zasadi drvo, ne budi panj!’ na području Grada Sinja održat će se u subotu 26. listopada na dva lokaliteta: područje ‘Meljača’ u Brnazama te na području značajnog krajobraza područje ‘Sutine’, obavijestili su iz Tursitičke zajednice Grada Sinja.

Okupljanje je predviđeno na parkingu kod Sutine u 10 sati. Predviđeno vrijeme čišćenja i pošumljavanja krajobraza do 14 sati nakon čega će sudionicima biti osiguran ručak.
U akciji sudjeluju sljedeće udruge s područja Grada Sinja:

Udruga izviđača ‘Vitezovi’ – kontakt osoba, Filip Ratković

Udruga ‘Veterani 126. brigade’ – kontakt osoba, Filip Ratković

Lovačko društvo Sinj – kontakt osoba, Ivica Maganić

Planinarsko društvo ‘Svilaja’ – kontakt osoba, Boris Buljan

Gljivarska udruga ‘Sunčanica’ – kontakt osoba, Stipe Gabrić

Udruga ‘Biom’ – kontakt osoba, Ante Kodžoman

TZ Sinj – kontakt osoba, Monika Vrgoč

Građanka Inicijativa Naše Brnaze, kontakt osobe: Maja Kovačević i Ivana Vrančić
Čistoća Cetinske krajine d.o.o. osigurat će kontejner za otpad koji se prikupi, kao i nekoliko djelatnika koji će pomoći u pripremi terena, dok su Hrvatske šume osigurale sadnice crnog bora za sadnju na oba predviđena područja. Sadnice lipe, donirati će OPG Blajić iz Turjaka, koja će također biti posađena u sklopu akcije ‘Zasadi drvo, ne budi panj!’ na području Meljače u Brnazama.
Prijave za sudjelovanje u akciji su otvorene do četvrtka na mail: info@visitsinj.com i office@visitsinj.com, te na brojeve telefona: 826-352, 0981383038 – Maja Kovačević, 098473841 – Ivana Vrančić, 0994500305 – Monika Vrgoč.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pas ugrizao vlasnika

Policijski službenici Policijske postaje Sinju jučer u 13 sati su zaprimili dojavu o ugrizu psa. Kako doznajemo nezgoda se dogodila u mjestu Košute kad je vlasnik hranio psa. Vlasnik je odmah upućen na hitni kirurški odjel KBC-a Split gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Po izjavi vlasnika pas je bio cijepljen.
IZVOR: WWW.FERATA.HR