Ponedjeljak, 21.10.2013.

ATLETIKA: Slavio Žilić i Vrajić

OTOK – Maratonac Zoran Žilić član AK Kvarner je postao pobjednik 18. atletske utrke «Sv. Luka – Otok 2013.». Žilić je stazu dugu 10 kilometara pretrčao za 34:39. Drugi je bio Josip Barić iz AK Aviokarte, a treći Petar Delaš AK Sinj. Kod seniorki je slavila Marlja Vrajić iz AK Maksimir, sa vremenom 38:50.Druga je na cilj stigla Tanja Samardžić iz AK Sinj, a treća Dubravka Vešligaj iz MK Maksimir.
Ekipno prvo mjesto kod muškaraca je pripalo AK Imotski, a kod žena MK Maksimir. Ukupni klupski pobjednik utrke je AK Maksimir. Osim glavne utrke dana održana je utrka za predškolce i osmoškolce. Utrka se boduje za cestovni kup 2013. AK Otok, se još jedno pokazao kao vrstan organizator.
Petar Norac Kevo
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

MEL-ov pršut šampion sajma u TinjanuProšlog vikenda u Tinjanu je održan 7. sajam pršuta ISAP, na kojem su odličan plasman izborili  pršutari s područja Cetinske krajine. Šampionske titule dodijeljene su pršutarima: za ‘Dalmatinski pršut’ – MEL, vlasnik Jakov Lovrić iz Hrvaca, a za ‘Istarski’ Jeleniću iz Svetog Petra u šumi. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Župa Košute obilježila Svjetski misijski danJučer, na Svjetski misijski dan, Župa Košute ugostila je č.s. Martu, misionarku na Salomonskim otocima.
Nekoliko mladih župljana bilo je prigodno odjeveno u odjeću kakvu nose mještani gdje časna djeluje. Dvoje mladih bilo je odjeveno u oca Antu Gabrića i Majku Tereziju. Župnik je za ovu prigodu obukao Misnicu iz republike Kongo.
Umjesto propovijedi, prisutnim župljanima se obratila misonarka i pričala o svom životu i radu u misijama, a njena priča je bila popraćena slikama koje su bile prikazivane na video zidu. U afričku kućicu, napravljenu za ovu prigodu, djeca košućke osnovne škole ostavila su svoje priloge koje su skupljali proteklih dana.
Nakon svete mise u podrumuma crkve upriličena je prodaja mandarina, dar dobrih ljudi iz doline Neretve te misijskih suvenira.
IZVOR: WWW.FERATA.HR