Srijeda, 21.10.2009.

Smotra opreme Županijskih cesta

Županijske ceste pripremaju se za zimsku službu koja počinje 15. studenoga. Dan ranije u Cisti će se održati smotra opreme. Nadcestarija Sinj, koja pokriva oko 500 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta na području Cetinskog kraja privodi kraju pripreme za zimsku službu, kazao je voditelj Kostja Bulj.

Skup antifaštista Cetinskog kraja

Za 10-ak dana u Sinju bi se trebao održati skup antifaštista Cetinskog kraja, u sklopu kojeg  će se održati i svečana akademija na kojoj će se govoriti o postavljanju  spomen-ploče Anti Bakotiću-Baki, sinjaninu, koji je 22. travnja 1945. godine poveo preko tisuću logoraša Jasenovca u slobodu. Kako doznajemo od predsjednika Udruge antifašista Cetinskog kraja Ante Veselice na skup je pozvan predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, predstavnici Vlade, Županije i Grada no potvrdu dolaska u Sinj još nisu dobili. Veselica ističe kako će Udruga antifašista večeras održati sastanak na kojem će se dogovoriti o točnom datumu.

Nema štrajka u Autoprijevozu

Nema štrajka u Autoprijevozu: tako su odlučili Sindikati nakon što je poslodavac prihvatio njihove zahtjeve u svezi pregovaranja o kolektivnom ugovoru. Poslodavac je pristao i da se način obračuna plaća radnicima Autoprijevoza vrati na sustav plaća koji je vrijedio za kolovoz ove godine, te da se isti primjenjuje tijekom trajanja procesa pregovaranja.

Vijesti iz Trilja

Grad Trilj od ove će godine stipendirati sve studente koji su redovno upisali akademsku godinu. Mjesečni iznos stipendije je 600 odnosno 700 kuna, ovisno o mjestu studiranja. Odlukom triljskog gradonačelnika stipendije će, u mjesečnom iznosu od 400 kuna, dobivati i srednjoškolci iz obitelji koje primaju stalnu pomoć Centra za socijalnu skrb. Uvedena je i godišnja nagrada najboljim osnovnoškolcima.

Stipe Maganić, novi predsjednik sinjskog HNS-a

Na redovnoj skupštini sinjskog HNS-a za predsjednika podružnice izabran je Stipe Maganić, inž. informatike. On je kao jedini kandidat izabran jednoglasno.

Obavijest

Prema Uredbi o računanju vremena u 2009. godini ljetno računanje vremena završava u nedjelju 25. listopada u 3 sata. Pomicanjem za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računat će se kao 2 sata, priopćeno je iz Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

Obavijest

Prema Uredbi o računanju vremena u 2009. godini ljetno računanje vremena završava u nedjelju 25. listopada u 3 sata. Pomicanjem za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računat će se kao 2 sata, priopćeno je iz Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

Predstavljanje zbirke pjesama

Pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra večeras će u triljskoj knjižnici u 19,00 sati predstaviti svoju zbirku pjesama „Ratnik i pjesnik“.

Sport

Alkar poslijepodne u Solinu, u 17,30 igra utakmicu košarkaškog kupa Hrvatske protiv Solina.