Utorak, 21.10.2008.

KRONIKA 92

Nezadovoljni otac jutros oko 10 sati i 40 minuta u prostorijama Oš Ivana Lovrića u Sinju, najprije je verbalno, a zatim i fizički napao 60-godišnjeg nastavnika, doznali smo u Policijskoj postaji Sinj. Otac je navodno nastavnika napao jer je bio nezadovoljan zbog ocjene kojom je nastavnik fizike ocijenio njegovog sina, učenika osmoga razreda. Protiv počinitelja prekršaja bit će podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

ODRžAN SASTANAK SINDIKATA "DALMATINKE NOVE" S VODITELJOM PRAVNE SLUžBE žUPANIJSKOG ZAVODA ZA ZAPOšLJAVANJE

Predstavnici sva tri sindikata koja djeluju u Dalmatinci Novoj jučer su se sastali s voditeljom pravne službe županijskog Zavoda za zapošljavanje željkom Meštrovićem. Sastanak je organiziran kako bi se nazočne upoznalo s pravima radnika koji će biti proglašeni tehnološkim viškom, a koja mogu ostvariti prijavom na Zavod. Na inzistiranje predstavnika Nezavisnog i Samostalnog sindikata, glavna tema sastanka bila je odgoda Programa zbrinjavanja tehnološkog viška. Meštrović je kazao kako se povjerenstvo Zavoda za zapošljavanje još nije sastalo, pa nije ni poznato hoće li Program biti odgođen ili ne. Predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja upozorava kako radnici nisu dobili plaću za rujan, iako u Ugovoru stoji da će se plaća za predhodni mjesec isplaćivati do 15. u tekućem mjesecu.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas, 21. listopada, u 13,00 sati održana je sjednica Poglavarstva Grada Sinja. U prvih devet mjeseci ove godine na cestama Cetinskog kraja poginulo je 10 osoba, što je iznad županijskog prosjeka, podatak je to koji je na današnjoj sjednici sinjskog Poglavarstva iznio načelnik Policijske postaje Sinj Marko Bilobrk. U izvješću o stanju sigurnosti na području Policijske postaje Sinj navedeno je kako je od početka ove godine 14 novoevidentiranih uživatelja opojnih droga. Policijski službenici su 28 osoba zatekli s drogom. Dodajmo kako je na području Policijske postaje Sinj ukupno evidentirano 406 uživatelja opojnih droga.
Na današnjoj je sjednici sinjsko Poglavarstvo prihvatilo Prijedlog projekata Grada Sinja za koje se očekuje financijska potpora iz Državnog i županijskog proračuna u ovoj godini.
Grad Sinj očekuje financijsku pomoć županije i države u rješavanju kanalizacijske infrastrukture, izgradnji i uređenju državnih cesta, otvaranju Vrličke ulice i uređenja ulice Domovinskog rata, te pribavljanja projekte dokumentacije južne obilaznice Sinja. Grad Sinj od Države i županije, očekuje financijsku pomoć u iznosu od 40 milijuna kuna.
O Prijedlogu Zaključka o zauzimanju stajališta po odluci o izboru najpovoljnije ponude po javnom nadmetanju za izgradnju komunalne infrastrukture dijela 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac, poglavarstvo danas nije raspravljalo. Ova je točka odgođena jer Poglavarstvu nije dostavljeno tumačenje ureda za javnu nabavu.

OBAVIJEST

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, u suradnji s Hrvatskom televizijom organizira snimanje dokumentarnog filma o stradanjima u Domovinskom ratu. Iz društva su pozvali sve članove da u ponedjeljak, 27. listopada, dođu u prostorije Društva u Splitu, u Ulici Ruđera Boškovića 28, od 16 do 20 sati. Sinjska podružnica pozvala je svoje članove koji su bili u zatočeništvu u Kninu da u petak, 24.listopada, u 17 sati dođu na sastanak u prostorije HVIDR-e u Sinju radi dogovora o snimanju ove emisije.
Snimanje filma počinje 27. listopada, u prostorijama Društva, a nastavit će se na terenu, odnosno na mjestima zarobljavanja i zatočeništva u Kninu. 31. listopada snimat će se na mjestu razmjene u Pakovom selu, nakon čega će se ići u Knin na tvrđavu gdje će se služiti sveta misa.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata Splitsko-dalmatinske županije organizira trodnevno putovanje od 16. do 18. studenoga u Vukovar prigodom obilježavanja Dana grada. Osim Vukovara posjetit će i đakovo Osijek Aljmaš. Zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 322-311

"DANI STUDENATA CETINSKE KRAJINE"

U Zagrebu su od 17.-19. listopada 2008. godine održani "Dani studenata Cetinske krajine", a tom prigodom u Zagrebu je boravilo pedesetak mladih cetinjana koji studiraju Splitu. Sveta misa se održala u crkvi Majke Božje Lurdske, a predvodio je sinjski župnik fra Nikica Ajdučić pred gotovo tri stotine mladih cetinjana. Poslije mise u dvorani franjevačkog samostana održano je tradicionalno druženje studenata .
Ovo je inače drugi put da cetinski studenti iz Splita stižu u posjet kolegama u Zagreb. Cilj ovakvih i sličnih druženja u organizaciji udruge "Studenti Cetinske krajine" je druženje, povezivanje i bolje upoznavanje cetinskih studenata.

KINO DANAS

Mjuzikl koji priča priču o mladenki, njezinoj majci i trojici potencijalnih očeva. I sve to uz zarazne taktove popularne ABBA-e. "Mamma mia" prikazati će se večeras u gradskom kinu od 19.30 sati.

"žENIKOVI JADI" U GRADSKOM KINU

U četvrtak, 23. listopada, u sinjskom kinu izvest će se predstava "ženikovi jadi". Radatelj ove komedije je Vladimir Gerić, a glume Ksenija Pajić, Zijad Gračić, Dušan Gojić i Mladen čutura. Početak predstave je u 20,00 sati, pretprodaja ulaznica u knjižarama Axel i Duga.

SPORT

U prvom kolu županijskog rukometnog kupa u sinjskoj dvorani sutra, 22. listopada, sastat će se "Kamičak" i "Hrvatski Dragovoljac". Početak utakmice najavljen je za 20 sati.