Subota, 21.10.2006.

ZAJEDNIčKI PROJEKT UKUPNOG RAZVOJA VRLIKE, HRVACA I CIVLJANA

Grad Vrlika i susjedne općine Hrvace i Civljane izradile su zajednički projekt «Projekt ukupnog razvoja». Taj dokument omogućava ulazak u pristupne fondove EU, a vezan je za regionalni operativni program županije.

POčELA ISPLATA POMOćI ZA OGRJEV

Splitsko - dalmatinska županija osigurala je sredstva za isplatu novčane pomoći za ogrjev korisnicima pomoći za uzdržavanje.
Na području Grada Sinja ima oko 240 korisnika, koji ostvaruju pravo na pomoć za uzdržavanje preko sinjske Ispostave Centra za socijalnu skrb. Oni će primiti po 880,00 kuna. Isplata se vrši radnim danom od 8,00 do 11,00 te od 12,00 do 14,00 sati, u zgradi gradske uprave u Sinju, u sobi br. 37. Primatelji pomoći sobom su dužni ponijeti osobnu iskaznicu.
Korisnici pomoći za uzdržavanje s područja Općine Otok, naknadu troškova za ogrjev mogu predignuti u ponedjeljak u općinskim prostorijama u vremenu od 10,00 do 15,00 sati.

SVETA MISA ZA STUDENTE CETINSKE KRAJINE U CRKVI MAJKE BOžJE LURDSKE U ZAGREBU

U crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu u nedjelju će se povodom početka nove akademske godine za studente Cetinske krajine održati sveta misa. Svetu misu će predvoditi sinjski župnik fra Nikica Ajdučić, a nazočne će pozdraviti i domaćin, gvardijan fra Frano Doljanin.
Nakon mise u dvorani franjevačkog samostana održat će se godišnja skupština na kojoj će biti podneseno izvješće o radu Udruge. Svoj dolazak najavili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, upravitelji studentskih domova, predstavnici drugih studentskih udruga te brojni ugledni Cetinjani koji žive i rade u Zagrebu.

OBAVIJEST IZ PLANINARSKOG DRUšTVA

Planinarsko društvo Svilaja danas i sutra organizira radnu akciju na planinarskom domu Orlove Stine. Podizati će se krov na domu pa treba ponijeti radnu odjeću i obuću.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati igra pustolovna komedija Bandidas. Glavne uloge tumače Salma Hayek i Penelope Cruz.
Nakon što im banda ubije očeve, Maria i Sara spremaju se za osvetu, te postaju pljačkašice banaka. .

SPORT

U natjecanju A1 košarkaške lige Alkar večeras u Sinju igra utakmicu sa zagrebačkom Cedevitom. Susret će početi u 19,30.

Junak u Dugopolju u 3. HNL igra protiv istoimenog kluba u 14,30.

U 14 i 30 u Hrvacama se igra prvenstveni nogometni susret 4 nogometne lige u kojem nogometaši hRvaca dočekuju ekipu Paga.

U Trilju se u 16,00 sati najzanimljiviji susret 2. Hrvatske rukometne lige u kojem se sastaju Cetinka i Kamičak.

Rukometašice Cetine u sinjskoj dvorani domaćini su ekipi Knina u natjecanju druge lige dok Sinj gostuje kod Makarske.