Petak, 21.10.2005.

ODRžANA 12. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na 12. sjednici Gradskog poglavarstva Grada Sinja razmatralo se 10 točaka dnevnog reda. Iako je na Natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske pristiglo 8 ponuda, natječaj je poništen zbog izmjene zakona o poljoprivrednom zemljištu, a s tim i do izmjene prvenstva prava zakupa.

Gradsko poglavarstvo prihvatilo je Nacrt pravilnika o socijalnoj skrbi. Pravilnikom se utvrđuju prava iz socijalne skrbi koju osigurava Grad Sinj, te način njihova ostvarivanja, korisnici prava i postupak za to ostvarivanje. Tako prava iz socijalne skrbi od Grada Sinja neće moći ostvariti osobe na teret Grada ako je zakonom ili drugim propisom određeno da se ta prava ostvaruju prvenstveno na teret Republike Hrvatske te drugih pravnih ili fizičkih osoba.
...

HUMANITARNI KONCERT U RESTORANU VREBA

Akcija prikupljanja pomoći za nabavku aparata kojim bi se olakšao život Ivici Pletikosiću koji boluje od Parkinsonove bolesti ima sve više donatora. župnik župe Hrvace Fra Frano Bilokapić potvrdjuje kako su prikupljena odredjena sredstva, a u cijelu akciju uključila se i Općina Hrvace.Tamošnje Poglavarstvo na današnjoj sjednici će izdvojiti jednokratnu pomoć za nabavku aparata, a za večeras je najavljen i humanitarni koncert u restoranu Vreba.
Na koncertu će nastupiti 10-tak renomiranih glazbenih umjetnika koji će glazbom i druženjem pripomoći prikupljanju novčanih sredstava. Koncert je najavljen za 20 sati.


AKCIJA DARIVANJE KRVI U OTOKU

Klub dobrovoljnih darovatelja krvi Otok i Gradsko društvo Crvenog križa Sinja organiziraju akciju darivanja krvi u Otoku. Akcija je počela u tamošnjoj ambulanti u 9 sati. Organizatori pozivaju zainteresirane na odaziv humanoj akciji, a krv se prikuplja za potrebe transfuzijskog odjela KBC Split.

SINJSKI UMIROVLJENICI NA DRUžENJU UMIROVLJENIKA DALMACIJE

Sinjski umirovljenici kreću na trodnevne susreta umirovljenika Dalmacije. Grad šibenik je domaćin druženja izmedju ostalih i 70 - torici umirovljenika našeg područja, a tajnica sinjske udruge gospođa Marija Mučalo najavljuje i raznovrsni program druženja umirovljenika.

POMOć ZA OGRJEV ZA KORISNIKE POMOćI ZA UZDRžAVANJE

Korisnici koji ostvaruju pravo na pomoć za uzdržavanje od strane nadležnog Centra za socijalnu skrb s područja grada Sinja mogu predignuti pomoć za ogrjev koju je osigurala županija već od danas u sobi 37.

Korisnici pomoći dužni su predočiti osobnu iskaznicu pri preuzimanju novca, ako nositelj nije u mogućnosti doći može i netko od ukućana, ali samo uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć.

SPORT

U okviru 5. kola Druge rukometne lige jug u subotu, 22. listopada, u sinjskoj sportskoj dvorani od 16,30 minuta sastaju se Adriachem iz Kaštela i domaći Kamičak. Ulaz je Slobodan

Nakon te utakmice u subotu od 19 i 30 sati u utakmici A-1 muške košarkaške lige sastaju se Alkar i Maksimir. Cijena ulaznice je 20 kuna. Inače, godišnja pretplata za košarkaške utakmice je 200 kuna, a za članove kluba 150 -ističu iz Upravnog odbora košarkaškog kluba Alkar.

UDRUGA "SRMA" ORGANIZIRA RADIONICU SLIKANJA

Udruga za razvoj civilnog društva i kvalitetu življenja ''Srma'' Sinj organizira radionicu slikanja za djecu, mlade i odrasle. Polaznici će raditi tehnikom akvarela, crtanje ugljenom, olovkom, pastelama i drvenim bojicama, te kolažom. Radi se prema teoriji boja Johanna Wolfganga Goethea, Rudolfa Steinera i Lian Colot de Herbois, a po metodama koje su prilagođene uzrastu polaznika. Polaznici će upoznavati boje, karakterni i nekarakterni susret boja, odnos boja i duševnih raspoloženja, koloristički prikaz temperamenata kod životinja i čovjeka, kolorit godišnjih doba kroz pejzaže, četiri elementa u odnosu na biljni svijet, a svaka će skupina raditi i socijalne vježbe - skupno stvaranje djela. Upisi se vrše u prostorijama Udruge ''Srma'' Glavička 15 svakim danom od 9,30 do 11 sati.

VRIJEME

Oblačno i kišovito vrijeme zadržat će se do kraja dana. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 10 stupnjeva Celzijevih.