Četvrtak, 21.10.2004.

IZBORI ZA PREDSJEDNIKA U SIJEčNJU?

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir šeks razgovarao je jutros o datumu predsjedničkih izbora s predsjednikom državnog izbornog povjerenstva Ivicom Crnićem. Naveo je kao realnu mogućnost da se izbori umjesto najavljenog 21. prosinca održe u siječnju. Prvi izborni krug bio bi u nedjelju 2. siječnja, a drugi u nedjelju 16. Siječnja...
...

KREDITI ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE

županija splitsko - dalmatinska u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i šumarstva odobrila je kreditni Fond za razvitak poljoprivrede i agroturizma na području županije. Osnovni cilj kako saznajemo od predstavnika županije zaduženih za poljoprivredu...
...

T-com:BESPLATAN CD ZA ZAšTITU OD NEžELJENIH PROGRAMA

T- Com će svakom korisniku koji se obrati na besplatan broj T- Coma , Službe za korisnike 0800 - 9000 ubuduće poštom slati na kućnu adresu instalacijski CD na kojem će moći pronaći zaštitu protiv dilera. Kako saznajemo u sadržaju instalacijskog Cd-a...
...

NOVIM ZAKONOM SMANJEN BROJ POGINULIH U PROMETU

U prva dva mjeseca provedbe novog zakona o sigurnosti prometa na cestama znatno je smanjen broj poginulih i broj stradalih u odnosu na rujan prošle godine. Isti je trend zabilježen i u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani, doznaje se u MUP-u. Najveće smanjenje poginulih u prvih devet mjeseci ove godine, za čak 43 posto, zabilježeno je u srpnju , kad još nije bio stupio novi zakon na snagu, ali je javnost s njim bila upoznata.

NATJEčAJ ZA STIPENDIJE U OPćINE DICMO

Općina Dicmo raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja općine za školsku godinu 2004/2005. Stipendije u iznosu od 400 kuna dodijelit će se za 4 srednjoškolca, te svim studentima koji su redovito upisali godinu.

IZLOžBA SLIKA žELJKA MUCKA

Večeras u 19. 30 minuta u Galeriji Galiotović akademski slikar željko Mucka otvorit će izložbu slika s tematikom Mrtve prirode. Ulaz je slobodan.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20 sati prikazuje se američki film Cat woman. U glavnoj ulozi je Hale Berry.

SPORT

U subotu počinje Prva Hrvatska košarkaška liga - Ožujsko. U II kolu sastaju se KK Alkar i KK Dubrava Zagreb. Ulaznice po cijeni od 10 kuna mogu se kupiti neposredno prije početka utakmice. Uprava kluba poziva svoje vjerne navijače da na početku sezone bodre pomlađen momčad Alkara, te fer i koretktnim navijanjem pomognu ostvarenju zajedničke pobjede.

U derbiju II kola I županijske lige na igralištu Gola brda u nedjelju u 17 sati sastaju se OSK Otok i Jadran iz Supetra.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobjlima. U unutrašnjosti Dalmacije postoji mogućnost mjestimične slabe kiše. Vjetar slab. Trenutna temperatura zraka u Sinju je 15 C. Do kraja dana bit će promjenjivo oblačno .