Srijeda, 21.09.2016.

Održan Dan otvorenih vrata u Muzeju Sinjske alke


Muzej Sinjske alke jučer je po prvi put organizirao besplatno razgledavanje postava Muzeja za žitelje cetinskog kraja.
U Muzeju su se odlučili na ovu akciju zbog toga što u njemu prevladavaju posjetitelji iz drugih krajeva Hrvatske i svijeta, ali mali broj ljudi s područja cetinskog kraja, te su na ovaj način htjeli potaknuti Cetinjane da razgledaju baštinu koju toliko dugo čuvamo.
Prema riječima ravnatelja Muzeja Borisa Filipovića, akcija je bila izuzetno uspješna. Zabilježena su 492 posjetitelja koji su po prvi put razgledali Muzej i koji su izrazili oduševljenje ovom akcijom.
Obzirom na odaziv i interes, kako je ranije i najavljeno, akcija će se održavati jednom mjesečno, a prva sljedeća će biti u drugoj polovici listopada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Agencija Real Estate Cro, Sinj prodaje zemljište površine površine 7440 m2

Agencija Real Estate Cro, Sinj prodaje se zemljište površine površine 7440 m2. Zemljište se nalazi na prostoru između Hipodroma i Aerodroma u Sinju, neposredno uz cestu Sinj-Otok i po postojećem GUP-u spada u Zonu SPORTA I REKREACIJE R-4 Hipodrom.
Opširnije...

Predstava ‘E ne’š za nj’ u Trilju

U okviru programa ‘Mihovilski dani’, večeras u 19,30, u Gradskom kinu Trilj održat će se predstava ‘E ne’š za nj’ autorice Nade Lapić.
Predstava ‘E, neš za nj!’ dobila je na Sedmoj smotri kazališnih amatera Splitsko-dalmatinske županije nagradu za najbolji novi dramski tekst, najbolju žensku ulogu (Nada Lapić) i očuvanje kulturne baštine, prema ocjeni selektora Joška Ševe, profesora na Akademiji dramskih umjetnosti i glumca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR