Ponedjeljak, 21.09.2015.

Sinj: Koncert japanske pijanistice Yoko NishiiSutra u 20 sati, poslije večernje svete mise, u crkvi Čudotovrne Gospe Sinjske koncert će održati poznata japanska pijanistica Yoko Nishii.
Povodom 130. obljetnice rođenja Dore Pejačević, ova japanska umjetnica na dvostruki CD album snimila je njen cjelokupni glasovirski opus. Među brojnim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, čast da ugosti Yoko Nishii imat će i Sinj, i to sutra od 20 sati. U razgovoru s prof. fra Blažom Toplakom doznali smo kako nije slučajno za koncert odabran baš 22. rujna.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras se otvara izložba triljske likovne udruge ‘Tilurium’

Večeras u 19 i 30 sati se u Gradskom kinu Trilj otvara izložba Likovne udruge ‘Tilurium’. Izložba se otvara u sklopu dana Sv. Mihovila, a bit će otvorena do 30. rujna 2015. godine.
U izložbi će sudjelovati 20-ak članova Udruge sa tridesetak slika te nekoliko skulptura. ‘Tilurium’ djeluje već 22 godine te izlaže, osim u Trilju, i diljem županije, a posljednjih godina svojim radovima sudjeluju i na natjecanjima na državnoj razini u Splitu, Krapini, Metkoviću, Rovinju. Sudjelovali su i na dvije međunarodne izložbe minijatura u Popovači.
Ovim putem organizatori i izlagači pozivaju sugrađane da posjete izložbu u što većem broju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR