Srijeda, 21.09.2011.

Održana promocija volonterstvaUdruga Srma danas je provela akciju promocije volonterstva. Akcija je dio programa Volonterskih regionalnih centara 'Hrvatska volontira', kojim se obilježava 2011. godina kao Europska godina volontiranja.
Akcija je provedena na Sinjskoj piaci, u vremenu od 9 do 12 sati. Tom prilikom volonteri Udruge Srma podijelili su građanima letke i brošure o volonterstvu, informirali ih na koje sve načine mogu volontirati i gdje, a zainteresirani građani su mogli popuniti prijavnicu za volontiranje.

Građani zainteresirani za volotiranje koji danas nisu stigli doći do info-pulta Srme, mogu se javiti e-mailom na adresu udruga.srma@st.t-com.hr ili na telefon 661 - 661.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana sjednica OV Općine Otok

U prostorijama Općine Otok jučer je održana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je prihvaćeno svih 9 točaka Dnevnog reda.
Otočki općinski vijećnici prihvatili su Polugodišnje izvješće o radu Općinskog načelnika za prvih 6 mjeseci ove godine. Također je prihvaćeno i Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Otok za prošlu godinu, kao i Izvješće o poslovanju Vodovoda i čistoće Sinj d.o.o. za 2010. godinu. Usvojen je godišnji plan i program rada dječjeg vrtića 'Žabica' za pedagošku godinu 2011./2012.
Na jučerašnoj sjednici Otočani su raspravljali i o planovima za program proslave Dana općine i zaštitnika župe Svetoga Luke, koji se slave 18. listopada. Dogovoreno je kako će svečana sjednica biti održana 14. listopada, a program proslave trajat će četiri dana.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011.godine, ured Grada Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.

Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi , zaštite i uređenja okoliša, te održavanja komunalne infrastrukture i drugih komunalnih djelatnosti.

Sredstva za financiranje Javnih radova osiguravaju Zavod za zapošljavanje i Grad Sinj u iznosu bruto plaće od 3.300,82  kuna i troškova prijevoza do 300,00 kuna mjesečno po radniku. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Osnovane Liberalke SinjaU prostorijama sinjskog HSLS-a, 20. rujna 2011. godine održana je osnivačka skupština Liberalki Sinja. Za predsjednicu je izabrana dr. stom. Branka Filipović Grčić, potpredsjednice su Ljubica Boko Marić i Mirjana Kotromanović, a tajnica Tina Šošo. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR