Utorak, 21.09.2010.

15. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Danas, 21. rujna, u 14,00 sati u Gradskoj vijećnici održat će se 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, za koju je predviđen dnevni red od 14 točaka. Međuostalim raspravljati će se o plaći i drugim pravima gradonačelnika i njegovih zamjenika iz radnog odnosa, izboru osobe kojoj će se dati održavanje nerazvrstanih cesta te prijedlogu o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata.

Obavijest

U organizaciji Udruga Srma i Mreže Udruga Grada Sinja danas, 21. rujna, počinju besplatne edukacije za članove Udruga s područja Grada. Prva radionica pod nazivom „Pisanje projekata i prijave na natječaj“ održati će se u prostorijama Crvenog križa u Sinju od 16,00 do 19,00 sati. Organizatori su pozvali sve zainteresirane članove Udruga da im se pridruže

"Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“

Nastavlja se akcija „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“, Auto škole i Centra za obrazovanje „Semafor“. Predstavnici Policijske postaje Sinj i Autoškole u 09,00 sati jutros su educirali 29 učenika sa Hana i 27 učenika prve smjene u OŠ Kamešnica Otok, a nakon toga će početi edukacija za 31 otočkog prvašiča iz druge smjene

Blagdan svetog Mateja

Danas, 21. rujna, je blagdan svetog Mateja, koji se posebno slavi u Bisku. Proslava je počela procesijom s kipom svetog apostola, a oko 11 sati je počela svečana koncelebrirana misa koju predvodi splitsko-makarski pastoralni vikar dr. don Drago Šimundža. Prije svečanog euharstijskog slavlja blagoslovljena su nova zvona, od kojih je jedno dar dr. Šimundže rodnoj župi, a drugo zvono dar je župljanina Bože Danolića.

Vijesti iz Trilja

Povodom blagdana Svetog Mihovila u Trilju se održava Devetnica koja će trajati do 28. rujna.
Od 18,00 sati upriličit će se  Krunica, molitva Sv. Mihovilu i sveta misa.

U okviru Mihovilskih dana, danas, 21. rujna, će se u triljskoj knjižnici održati izložba slika, autorice Neve Pizzul. Početak je u 19,00 sati.

U 20,00 sati u kino dvorani održat će se koncert klape Trilj i njihovih gostiju.

Obavijest

Sutra, 22. rujna, se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Sinja taj dan organizira sastanak na temu „Provođenje Protokola o postupanju u slučaju nasilja nad ženama u Sinju“. Sastanak će se održati u Gradskoj vijećnici od 18,00 sati

Sport

Danas, 21. rujna, će se održati završnica Malonogometnog turnira u Bisku.  U 17,00 sati biti će polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu poginulog hrvatskog branitelja Eugena Strikića. Nakon toga, odigrat će se revijalna utakmica ŠD Bisko i Udruga veterana 4. brigade. U utakmici za 3. mjesto  igraju Swis boys i Autoshop Čubić, a u finalu se sastaju C.B. Mariva Dicmo i Varoš Split. Organizator je Športsko društvo Bisko.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras se prikazuje film „Posljednji Airbander“. Početak je u 20,00 sati.

Kronika 92

Policijski službenici PP Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je tjelesno napao  44-godišnjakinju, te joj zaprijetio smrću. Uz kaznenu prijavu priveden je istražnom sucu Županijskog suda.
IZVOR: PU SD